Dacă traseele verticale au devenit de curând pasiunea ta, atunci avem trei propuneri pe care nu trebuie să le ratezi.

Stâna Regală, Sinaia

Zona: Castelul Peleş, Sinaia
Nivel de dificultate: începători
Roca: calcar
După ce ai ajuns în Sinaia, urmezi drumul de la Castelul Peleş către Cota 1.400 și, la un moment dat, vei vedea indicatorul către Poiana Stânii. După alte 30 de minute de mers cu maşina pe un drum forestier, vei ajunge la cabana Poiana Stânii. Acolo începe aventura. Aceasta zonă este un cunoscut loc de antrenament pentru pasionaţii de cățărări. Traseele sunt scurte, dar bine echipate. În plus, este o zonă umbrită pe care va fi o plăcere să te caţeri mai ales pe timp de vară.

Cheile Râşnoavei, Râşnov

Zona: Râşnov, judeţul Braşov
Nivel de dificultate: variat
Roca: calcar
Zona este un adevărat loc de pelerinaj pentru dependenţii de adrenalină. Pe lângă alpinism şi escaladă, aici găseşti si una dintre cele mai înalte instalaţii de bungee-jumping din Europa de Est, dar şi trasee de tiroliană. Cheile Râşnoavei, adică locul tău de pornire, sunt la aproximativ 10 kilometri de Râşnov, în extremitatea vestică a Masivului Postăvaru. Traseele de escaladă sportivă sunt echipate cu şpiţuri şi cele mai multe dintre ele au diferite lungimi de coardă. Deşi gradul de dificultate variază, ar fi bine să porţi casca de protecţie. Evită zona pe timp de vară, deoarece atunci când plouă traseele devin impracticabile din cauza infiltraţiilor.

Prăpastia Ursului, Masivul Piatra Mare

Zona: Braşov, Dâmbu Morii
Dificultate: medie
Roca: calcar
Pentru pasionaţii de căţărări zona este una dintre cele mai vechi şi mai cunoscute din apropierea Braşovului. În plus, este şi deosebit de ofertantă, atât din punct de vedere sportiv, cât şi al peisajelor. Aici vei găsi trasee pentru escaladă, alpinism și dry-tooling și, în plus, perete are o diversitate mare de trăsături – feţe compacte, surplombe, fisuri. Traseele de escaladă sportivă sunt echipate cu şpiţuri si lanţuri, cele mai multe dintre ele fiind lungi, depăşind două lungimi de coardă. La Prăpastia Ursului te poţi căţăra în orice anotimp cât timp cât condiţiile nu sunt prea aspre. Însă, va trebui să ţii cont de faptul că orientarea falezei este spre sud, deci vei avea lumină puternică pe toată durata zilei.