Îţi dăm soluţii sănătoase pentru un prânz delicios, la un click distanţă.

Ştim, cât eşti acasă, în preajma frigiderului tău plin cu legume, fructe şi alimente light, ţelul tău de a duce o viaţă sănătoasă e mai uşor de împlinit. Ce te faci însă zi de zi la birou atunci când tentaţiile îţi dau târcoale? Am selectat pentru tine cinci adrese pe care să le ţii la îndemână dacă vrei să te bucuri de un prânz deopotrivă gustos şi sănătos.

Iconic Health, București

Vrei să ții o cură de detoxifiere ca la carte, dar nu ai timpul (sau disciplina) să-ți prepari zilnic meniu cu adevărat proaspăt? Iconic Health îți vine în ajutor cu trei programe de detoxifiere Iconice (Basic Detox, Advanced Detox, Master Detox), zeci de sucuri și smoothie-uri obţinute 100% din fructe şi legume proaspete, stoarse prin presare, și o mulțime de sugestii de meniuri detox din care să îți alegi preferatul. Pachetele Detox încep de la 360 de lei (programul de trei zile), smoothie-urile și sucurile variază între 18 și 21 de lei, iar salatele sunt 26 de lei.
iconichealth.ro

Biomediterraneo.ro, Bucureşti

Pe lângă o mulţime de preparate mediteraneene, în meniul Biomediterraneo vei găsi şi o varietate de produse raw, absolut fenomenale: supe de broccoli, morcov sau avocado, cuscus ori biftec tartar. Specialitatea casei? File de vită tras la tigaie cu morcov, ardei, praz, ciuperci şi sos de soia, presărat cu susan, alături de risotto, într-o reţetă autentică. Supele încep de la 11 lei, salatele sunt între 21 și 25 de lei, iar felurile principale raw între 17 și 42 lei.
biomediterraneo.ro

be.nat, Bucureşti

Cel mai important detaliu: preparatele pe care le poţi găsi la be.nat sunt gătite la abur sub vid, astfel încât temperatura de gătire să scadă. Astfel vitaminele sunt mai puţin afectate de tratarea termică, iar fibrele vegetale şi animale nu sunt distruse de căldură. Favoritele noastre? Salatele atât de diverse, sticksurile de legume şi supele reci. Preţurile meniurilor variază între 15,90 şi 24,90 de lei, iar supele sunt 8,9 lei.
benat.ro

Restaurant Barca, Bucureşti

Ingrediente 100% naturale, fără E-uri sau alţi aditivi, nepreparate termic (la maximum 42ºC) şi fără origini animale: iată secretele reţetelor raw semnate Barca. De la supe de avocado cu castravete la soteuri din conopidă, broccoli şi ciuperci şi până la budincă chia sau lapte din migdale cu fidea din orez, îţi promitem că vei descoperi o mulţime de preparate delicioase. Vei găsi majoritatea supelor la 12 lei, salatele între 12 și 18 lei și specialitățile casei între 8 și 45 de lei.
restaurantbarca.ro

Sushi Ya, Timişoara

Nu-i aşa că nu-i poţi rezista unei porţii delicioase de sushi? Recunoaştem, nici noi! Aşa că îţi indicăm adresa corectă: Sushi Ya. Supe miso, o mulţime de sortimente de sashimi, orez cu alge, salate japoneze – orice pofte ai avea, vei găsi în meniu o mulţime de variante tentante. Supele miso încep de la 8 și ajung la 17 lei, salatele variază între 11 și 49 lei, sashimi între 19 și 39 lei, iar platourile între 54 și 498 lei.
sushi-ya.ro

Lunch Box, Cluj

File de somon cu rozmarin, fâșii picante de carne de vită, lasagna cu ciuperci și tofu – cei de la Lunch Box au meniuri suficient de variate pentru toate gusturile. Preparatele lor sunt gătite încet, după rețete tradiționale și internaționale. Mai mult decât atât nu conțin aditivi alimentari, conservanți, coloranți sau potențiatori de gust. Orice ai alege, îți vei încânta pilele gustative doar mirodenii și condimente naturale. Supele pornesc de la 7,5 lei, garniturile variază între 5 și 11 lei, iar mușchiul de vită este 39 de lei.
lunchbox.ro