Intră în universul celei care a creat Atelier Anda Roman, unul dintre cele mai frumoase spații dedicate designului de interior din Capitală.

Obiectul de design pe care ai pus ochii:
Diamond Chair, un scaun semnat de Harry Bertoia prin anii ‘50. Îl urmăresc "de-o viață"! Iar acum mă fascinează lampa Vertigo semnată de Constance Guisset. Îmi place cum îmbrățișează camera și că e oarecum dinamică: fiind foarte ușoară, se rotește la orice curent de aer.

Cele mai surprinzătoare locuri în care poți găsi obiecte de decor unice:
Ar trebui să spun Atelierul, nu-i așa?! (n.a. Atelier Anda Roman). În afara de noi, care suntem un loc "secret" al Bucureștiului, cred că târgurile de vechituri și antichități rămân destinația mea principală.

Trei detalii de care să ținem cont atunci când ne decorăm casa visurilor:
Căutați și să stabiliți un concept. Asta va face proiectul coerent. Apoi, construiți un mood board. Veți aduna acolo tot ce vă place, toate imaginile cu interioare, culori, texturi, detalii care simțiți că se potrivesc conceptului ales. Un ultim sfat este legat de lumină, un detaliu foarte important într-un interior. Cred că ajută mult să stabiliți mai multe surse de lumină într-o încăpere.

Locuri preferate de ieșit în București:
Îmi place la Rue du Pain pentru design, atmosfera relaxată și oamenii de acolo, îmi place la Diplomat, la La Cantine de Nicolai, la Biutiful, la Loft, la bistroul Clubului Francez, la Bon Bouche, îmi place la Godot pentru combinația inedită dintre teatru și restaurant… sunt atâtea locuri frumoase în București.

O destinație de vacanță pentru iubitorii de design:
Voi fi foarte subiectivă și voi propune Marocul, pentru că este ultima destinație de care m-am îndrăgostit. Este un loc care pulsează, este plin de frumos, de fascinant: de la arhitectură la designul bijuteriilor berbere, la arta covoarelor, la mirosuri și oameni cu sufletul în palmă.

Cel mai frumos design hotel în care ai stat:
Ar putea fi 717 din Amsterdam. Este un hotel foarte mic, cu doar câteva camere, ale căror ferestre dau spre canalul Prinsengracht. Fiecare cameră este altfel, are o curte interioară mică și șarmantă și băieți foarte frumușei la recepție.

Colțul tău favorit din casă:
În fața șemineului, în fața focului. Mă fascinează focul, aș putea sta ore în șir uitându-mă la el.

Ritualul tău de weekend:
În weekend îmi place să pierd timpul fără să mă simt vinovată. Să nu fac nimic, să citesc, să ies cu prietenii, toate amestecate: e cocktailul meu favorit. Seara, un movie night în familie.

O zi din viața ta…
…începe la 6:20, mai fur 10 minute și mă trezesc mulțumită cu iluzia că am "păcălit sistemul". Duc copiii la școală, apoi fiecare zi începe în felul ei, cu întâlnirile ei, niciodată aceleași. Nu am un program fix nici la Atelier. La 3 după-amiaza iau copiii de la școală. Cele două constante sunt dusul și luatul celor mici; restul sunt toate variabile.

Un sport pe care îl practici cu plăcere:
Merg ocazional la înot – contactul cu apa mă relaxează foarte tare. Din păcate, nu ajung cât de des aş vrea. Dar am în plan reîntoarcerea constantă la sport; la un moment dat, lucram cu un antrenor personal.

Trei preparate sănătoase care îţi plac la nebunie:
Cred foarte mult în inteligenţa corpului nostru. Cred că ştie exact de ce are nevoie. Mie îmi plac la nebunie avocado, quinoa, lămâia (cu coajă cu tot) şi merele verzi, de vară, cele româneşti. Când mănânc merele alea mă simt absolut fericită. (Vezi ce simplu e câteodată?!)

Guilty pleasures:
Cred că marele meu păcat culinar este dezorganizarea, săritul peste mese. Şi Aperol Spritz... şi pufuleţii. Ştiu, am multe păcate.