Dacă te fascinează modul în care coregrafia poate da naștere unor povești uimitoare şi vrei să vezi rodul a sute de ore de antrenament riguros, atunci nu rata aceste spectacole.

D'ale noastre, regia Gigi Căciuleanu

D'ale noastre, regia Gigi Căciuleanu

Ești pregătit să vezi scrierile lui Caragiale așa cum nu au mai fost puse în scenă până acum?! Gigi Căciuleanu a creat un spectacol de teatru-dans care mixează cele mai importante momente culminante și personajele emblematice ale lui Caragiale într-un șir de scene în care realismul voit alternează cu suprarealismul mişcărilor dansate. Cu Ioana Marchidan, Ioana Macarie, Ramona Bărbulescu, Lari Giorgescu, Ştefan Lupu. Scenografia Corina Grămoşteanu, muzica DJ Vasile, regia și coregrafia Gigi Căciuleanu. Bilete pe tnb.ro.

Hoți, regia Radu Afrim

Hoți, regia Radu Afrim

E a treia oară când Radu Afrim pune în scenă un text al scriitoarei germane contemporane Dea Loher (după Adam Geist și Piața Roosvelt, două texte puse în scenă la Brăila și Timișoara), de această dată pe scena Teatrului Național din București. Un spectacol în care povestea amară a singurătății este atent punctată de momentele coregrafice dinamice create de Andreea Gavriliu pe muzica lui Vlaicu Golcea și interpretate de Marius Manole, Aida Avieriței, Mihai Călin, Cornel Scripcariu, Ana Ciontea, Conrad Mericoffer. Bilete pe tnb.ro.

Zic Zac, regia Andreea Gavriliu

Zic Zac, regia Andreea Gavriliu

Tot Andreea Gavriliu este responsabilă și pentru coregrafia acestui spectacol plin de sensibilitate, care a primit premiul pentru cea mai bună creație coregrafică la Gala UNATC 2013. Un spectacol al generației noastre care vorbește despre etapele unei relații: simpatie și antipatie, porniri animalice și dezbateri filosofice, sensibilitate și cruzime, frici personale și nevoia de a ne găsi jumătatea. Cu Andrea Gavriliu, Ștefan Lupu, Gabriel Costin. Bilete pe godotcafeteatru.ro.

Bonus: Hai Iu Iu Nu Hey You You - Concert remix-uri Maria Tănase

Dacă am vorbit până acum despre coregrafii excelente îți mai punem pe listă un spectacol-eveniment: Hai Iu Iu Nu Hey You You, un omagiu adus excepționalei Maria Tănase, un spectacol vibrant, plin de umor și ironie, un dialog îndrăzneţ între trecut şi prezent, orchestrat de Vlaicu Golcea, în regia lui Radu Afrim. Spectacolul este itinerant. În această primăvară va avea reprezentaţii în Timişoara, Arad, Cluj, Sibiu.
Poţi vedea aici una dintre melodiile reinterpretate ale Mariei Tănase.

Credit foto: Adi Bulboacă, Dani Ioniță