Îți propunem trei locuri speciale, numai bune pentru weekenduri prelungite pe plaiuri natale.

Casa Boema, Cluj

Casa Boema, Cluj

Pare că orice proiect al arhitectului Corvin Cristian ("responsabil" printre altele pentru Papiota, Laboratorul de cocktailuri, Colonial, Energiea, Lacrimi şi sfinţi, Bon sau Studio Hermes) se transformă peste noapte într-un succes! Iar cel mai recent proiect al lui, Casa Boema din Cluj, nu face excepţie. Superbul restaurant clujean îşi are locul într-o casă cu istorie: aceasta a fost construită în urmă cu 180 de ani, în 1869, pentru a-i servi drept reședință contesei Krisztina Bethlen (Kendeffy). Apoi a intrat în proprietatea statului comunist, fiind administrată o bună bucată de vreme de întreprinderea Arta Culinară, iar într-un final a fost retrocedată proprietarilor de drept. În prezent, Casa Boema este unul dintre cele mai frumoase restaurante din Cluj – locul în care poţi să zăboveşti la un pahar de vorbă, să savurezi zeci de preparate delicioase sau să citeşti o carte în grădina de vară.
facebook.com/CasaBoemaCluj
Adresa: Str. Iuliu Maniu, nr. 34, Cluj-Napoca

 

Castelul Cantacuzino, Buşteni

Castelul Cantacuzino, Buşteni

Puţină istorie, puţin răsfăţ? Dacă vrei să le îmbini, atunci trebuie să dai o fugă până la Buşteni, pentru a vizita faimosul Castel Cantacuzino. Construit în stil neoromânesc, castelul este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre grotă, cascade și fântâni arteziene. În plus, adăposteşte un restaurant gourmet (Canta Cuisine) şi o terasă cu o privelişte care îţi va tăia răsuflarea – de la mese vei putea admira în voie crestele Bucegilor la apus.
cantacuzinocastle.com
Adresa: Str. Zamora, nr.1, Buşteni

 

Villa Poem Boem, Sinaia

Villa Poem Boem, Sinaia

Dacă în Sinaia ai văzut doar Casa Memorială George Enescu, atunci trebuie să mai faci o vizită acolo. Vei descoperi o altă minune arhitecturală din perioada interbelică: o vilă cu istorie, un edificiu superb renovat şi transformat într-o casă departe de zumzetul orașului. Villa Poem Boem a fost proiectată în 1925 de celebrul arhitect Toma T. Socolescu pentru soţia sa, iar acum, după aproape un secol, casa te aşteaptă să îi descoperi fiecare cotlon fermecător într-o vacanţă de neuitat.
poemboem.com
Adresa: Str. Cumpătu, Sinaia