Știi bine că pătrățelele se fac în bucătărie. Pentru succes garantat, adaugă pe lista de cumpărături aceste cinci aparate care te vor ajuta să obții rapid preparate pline de vitamine și de gust.

1. Blenderul suprem

Blenderul suprem

Vitamix este aparatul care îți va revoluționa felul în care prepari mâncarea și, mai important decât atât, va reduce drastic timpul petrecut în bucătărie. În doar câteva minute acest blender poate transforma carnea în pate, morcovii în supă, orice legumă într-o salată delicioasă sau fructele într-un smoothie. Iar dacă tot nu te-am convins, îți mai spunem că are un recipent opțional cu lamă uscată care face făină din semințe, nuci sau cereale. Există diverse modele de Vitamix – de la cele utile pentru o bucătărie normală până la cele pentru restaurante – însă noi ne-am oprit la Vitamix TNC 5200. 2.800 lei, beorganic.ro 

 

2. Cântarul de bucătărie

Cântarul de bucătărie

Indispensabil atunci când urmezi un regim alimentar, dar și pentru bucătarii amatori pricepuți, cântarul de bucătărie ar trebui să fie primul pe lista de achiziții. Prep Pad este un cântar inteligent care, conectat la o aplicație mobilă, îți spune nu doar câte grame are cina ta, ci și care sunt proprietățile ei nutritive. Îți va fi mai ușor să îți urmărești regimul alimentar, să îți setezi obiective și să corectezi lipsurile. 150 de dolari, theorangechef.com

 

 

 

3. Presa la rece

Presa la rece

Sucurile sunt un element important pentru un regim de viață sănătos câta timp sunt naturale, din fructe proaspete. Dacă vrei să te bucuri de avantajele lor nutriționale, adaugă listei tale de aparate de bucătărie și o presă la rece. Oscar Vital Max are doar 63 de rotații pe minut, ceea ce îi permite să păstreze toate calitățile nutritive din fructe și legume, cu maximum de savoare. În plus, pentru ca are un sistem prin care întâi strivește și apoi stoarce, vei avea parte și de mai mult suc. Cu un astfel de aparat poți face sucuri și piureuri din mai toate combinațiile de fructe și legume care îți vin în minte, dar poți adăuga și semințe sau poți prepara lapte de soia sau migdale.
1.328 lei, beorganic.ro

4. Multi cooker-ul

Multi cooker-ul

Tuturor ni se mai face poftă de cartofi prăjiți uneori. Dar cum ar fi dacă ai putea să îi gătești într-un mod sănătos, cu minimum de ulei? Tefal ActiFry este un aparat multi cooker, format dintr-o tavă ceramică de care nu se va lipi mâncarea, dozaj pentru ulei și o tehnologie care pulsează căldura pentru o bună circulație a aerului. Pe scurt, vei putea găti fără ulei sau cu cel mult o lingură, obținând mai multă savoare decât ți-ai putea imagina.
799 lei, altex.ro

 

 

 

5. Recipientul pentru păstrat verdețurile

Recipient pentru păstrat verdețurile

Știi bine cât de bună este verdeața proaspătă în mâncare și câte vitamine are. Dar rareori mănânci o legătură întreagă la o singură masă și mereu sfârșești prin a o arunca. Tocmai de aceea un accesoriu precum Prepara Herb Savor este bine venit. Acest recipient poate ține verdeața proaspătă până la trei săptămâni. Are un vas pentru apă, o formă care încape ușor pe ușa oricărui frigider și îți garantează o mică grădină de verdeață chiar în bucătăria ta.
30 de dolari, prepara.com

 

 

 

Credit foto: blog.williams-sonoma.com