Tenis la cel mai înalt nivel, curse de Formula 1 şi competiţii de hipism: toamna aceasta te poţi plimba pe trei continente în căutare de noi aventuri.

Ţi-ai programat vacanţele în funcţie de concerte, de expoziţii ori festivaluri de film. Acum e timpul să o faci în funcţie de competiţiile sportive care se desfăşoară pe glob. Dacă ai lipsit din tribune la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia mai ai încă trei şanse să ajungi pe alte două continente pentru a urmări câteva competiţii cu tradiţie.

 

1. US Open

US Open

E drept că orice meci urmărit din tribunele celebrei arene Arthur Ashe va fi o experienţă unică. Însă anul acesta ai un motiv şi mai bun: Simona Halep va porni competiţia din postura de favorită numărul 2, aşa că ai şanse să o încurajezi chiar şi în ultimele acte ale competiţiei. Alături de ea, vei avea ocazia să îi urmăreşti "la lucru" pe Novak Djokovic, Roger Federer, Andy Murray, Rafael Nadal, Serena Williams, Maria Sharapova sau Victoria Azarenka. Bilete se mai găsesc încă pe ticketmaster.com, programul îl ai pe 2014.usopen.org. Trebuie doar să te grăbeşti, pentru că turneul a început azi, iar finalele au loc pe 7 şi 8 septembrie.

 

2. Marele Premiu de Formula 1 al Italiei

Marele Premiu de Formula 1 al Italiei

Nimic nu se compară cu intensitatea unei curse de Formula 1! Iar atunci când aceasta se desfăşoară într-o regiune atât de pitorească cum este cea a Lombardiei, cu siguranţă merită să-ţi iei a bilete. Unul dintre cele mai vechi evenimente automobilistice, cursa de pe circuitul de la Monza are o istorie de peste 90 de ani şi, alături de Marele Premiu al Marii Britanii, este singura competiție care s-a desfășurat fără întrerupere din 1950 (atunci când a avut loc primul Campionat Mondial de Formula 1) şi până în prezent. Detalii despre cursa care va avea loc pe 7 septembrie găseşti aici formula1.com, iar biletele pentru accesul general variază între 58 şi 116 euro.

 

3. Melbourne Cup

Melbourne Cup

Ştii acele experienţe pe care trebuie să le trăieşti măcar o dată în viaţă?! Ei bine, o cursă de hipism ar trebui să se numere printre ele. Şi de ce să nu visezi chiar la una dintre cele mai cunoscute astfel de competiţii de pe glob: Melbourne Cup are o istorie de mai bine de 150 de ani (prima cursă a avut loc în 1861) şi e locul de întâlnire al pasionaţilor de hipism din întreaga lume. Vei avea ocazia să urmăreşti o cursă plină de emoţii, să admiri apariţiile pline de fast ale aristocraţilor şi vei putea, de ce nu, să îţi încerci norocul şi să pariezi pe calul tău favorit. Detalii despre cursa ce va avea loc pe 4 noiembrie, pe melbournecup.