Am ales patru competiţii pe care merită să le treci în agenda lunilor viitoare – de la alergări cu degustări de vin până la cel mai important maraton al anului.

 

Cel mai distractiv: The Color Run

The Color Run

Numită pe drept motiv "The Happiest 5k on the Planet", The Color Run numără la nivel mondial nu mai puțin de 100 de ediții și peste un milion de alergatori. Anul acesta, pe 13 septembrie, cursa euforică în culori ajunge în mijlocul Bucureștiului, pe Șoseaua Kiseleff. The Color Run este o cursă necronometrată de cinci kilometri, în cadrul căreia participanții sunt vopsiți din cap până-n picioare în diverse culori, la finalul fiecărui kilometru parcurs. Cele două reguli simple: începi cursa în haine albe și treci linia de sosire scăldat în culori.
Taxa de înscriere: 85 lei (între 8 și 12 septembrie înscrierile online sunt închise, înscrierile offline fiind posibile în limita locurilor disponibile).
Detalii: thecolorrun.ro

 

Cel mai pitoresc: Transmaraton

Transmaraton

Un maraton solicitant plus o privelişte extraordinară? Le găseşti pe amândouă la a treia ediţie a competiţiei de alergare Transmaraton, eveniment care va avea loc (ai ghicit!) pe Transfăgărăşan, pe 20 septembrie. Ai de ales între probele de semimaraton (21 kilometri), maraton (42 kilometri) sau ultramaraton (64 kilometri) pe un traseu care se desfăşoară între Bâlea Cascadă şi Cabana Capra. Te poţi înscrie fie pe site-ul competiţiei, fie susţinând un proiect caritabil pentru una dintre asociaţiile partenere.
Taxa de înscriere: 160 de lei (semimaraton), 180 lei (maraton), 210 lei (ultramaraton).
Detalii și înscrieri: transmaraton.org

 

Cel mai mare: Maratonul Internațional București Raiffeisen Bank

Maratonul Internațional București Raiffeisen Bank

Peste 8.000 de participanți din peste 50 de țări sunt așteptați să ia startul la a șaptea ediție a Maratonului Internațional București. Pe 4 și 5 octombrie în Piața Constituției se dă startul competiției care are și un scop caritabil (o parte din fondurile strânse vor fi alocate pentru programele derulate de organizațiile asociate: Hospice Casa Speranței, Viitor Plus, Little People, United Way, Light into Europe, WWF și Fundația Olimpică Română). În funcție de antrenament și rezistență, poți să te înscrii la cursa de maraton (42,195 kilometri), semimaraton (21,097 kilometri), ștafete (4×10,548 kilometri) sau la cea populară de 2,9 kilometri. Surpriza o reprezintă cursa pentru mămici sau tătici: părinții bebeluşilor sub patru ani pot alerga 800 de metri împingând căruciorul în cadrul probei Jogging în scutece.
Taxa de înscriere: 43 de euro (până pe 22 septembrie) și 53 de euro (3-4 octombrie).
Detalii și înscrieri: bucharest-marathon.com

 

Cel mai surprinzător: Crosul Cramelor

Crosul Cramelor

Recunoaştem, noi am încercuit deja în calendar data de 18 octombrie. Şi asta pentru că prima ediţie a Crosului Cramelor sună excelent. Îţi spunem doar atât: ai două variante de traseu de alergat (7 kilometri, respectiv 17 kilometri, ambele de-a lungul dealurilor cu vii din localitatea Urlaţi. Imediat ce vei termina cursa te aşteaptă distracţie din plin – tombolă cu premii, dans, voie bună şi, foarte important, sesiuni de degustări în mijlocul viilor.
Taxa de înscriere: între 70 și 90 lei (în funcţie de perioada înscrierii).
Detalii și înscrieri: crosulcramelor.ro