Dacă ai accesoriile potrivite, soarele, apa și orice vârf de munte îți pot deveni cei mai buni prieteni. Îţi prezentăm patru gadgeturi care îţi vor face zilele libere mai plăcute şi relaxante.

1. Bronzează-te sănătos

The Suntimer de la MINOX

The Suntimer de la MINOX, 43 euro, este un ceas special pentru cei cărora le place să se bucure de soare, dar vor să o facă într-un mod sănătos. Gadgetul îți arată, în funcție de datele personale, timpul pe care ar trebui să îl petreci la soare, nivelul de radiații UV la care să te expui și intensitatea lor. Tot ce trebuie să faci este să introduci câteva informații: tipul de piele, dacă ai folosit cremă cu factor de protecție și care a fost acela etc. Atunci când depășești durata de expunere recomandată, o alarmă a ceasului te avertizează că este cazul să mergi la umbră. The Suntimer este un instrument perfect, nu doar pentru momentele când mergi la plajă, ci și pentru zilele când ai multe drumuri de făcut prin oraș.

 

2. Ia-ți rezerve de energie

Mophie Powerstation Pack

Pe timpul verii, fie că îţi place să stai la plajă sau să cutreieri munţii, un lucru este cert, sursele de energie electrică nu sunt mereu la îndemână. Cum un smartphone utilizat la parametrii normali „arde“ un plin de baterie în mai puţin de o zi, ai nevoie de o rezervă pe care să te poţi baza. Mophie Powerstation Pack, 80 de dolari, este una dintre cele mai bune soluţii. Cu dimensiuni aproximativ egale cu ale unui smartphone şi un design elegant, power-pack-ul de la Mophie îţi va alimenta smartphone-ul pentru încă trei cicluri de baterie.

 

3. Folosește-te de soare

Folosește-te de soare

Pentru cei care nu vor să rămână fără baterie, dar consideră că un power-pack este prea multă bătaie de cap, soluţia vine tocmai de la soare. EarthTechProducts şi BirkSun au echipat o plasă de plajă, respectiv, un rucsac, cu panouri solare şi tehnologie pentru a încărca orice dispozitiv mobil. În timp ce plasa de la ETP se foloseşte de un panou solar flexibil pentru a genera o putere de 6,3 wați, rucsacul de la BirkSun încarcă de la soare o baterie internă care livrează apoi energie electrică dispozitivelor conectate. Plasa Solar Beach Tote are prețul de pornire de la 245 de dolari și poate fi comandată de pe earthtechproducts.com. Rucsacul BirkSun, poate fi comandat de pe amazon.com, începând cu 150 de dolari.

 

4. Înregistrează-ţi aventurile subacvatice

Video Swim Goggles

Ochelarii de la Sharper Image sunt perfecţi atât pentru amatorii de snorkeling care vor să-şi documenteze scufundările, cât şi pentru utilizatorii ocazionali care îşi pot imortaliza aventurile din vacanţă fără teama că apa le va distruge camera. Capabili să filmeze timp de o oră şi jumătate, clipuri HD, la 1080p sau 720p, Video Swim Goggles, 119 dolari, rezistă la scufundări de până la cinci metri adâncime şi sunt echipaţi cu un slot SDHC care suportă până la 32 GB spaţiu de stocare pentru clipuri şi fotografii.