Am selectat cele mai tari cinci competiții de ciclism din vara asta. Va fi motivul perfect să îți testezi limitele și să descoperi locuri noi prin țară.

Vidraru Bike Challenge, Lacul Vidraru, 21 iunie

Anul trecut, peste 400 de concurenți și-au pus la încercare abilitățile de sportivi în această competiție din inima Munților Făgăraș. Iar anul acesta am paria că vor fi chiar mai mulți! Principala atracție: pitorescul traseului – o parte se află în zonă de gol alpin, ceea ce înseamnă o excelentă vizibilitate de jur-împrejur. Vei avea astfel ocazia să admiri multe dintre vârfurile din Făgăraș: Caltun, Lespezi, Negoiu, Ciortea, Scara, Mazgavu și masivul Cozia. În plus, ai două categorii de concurs din care să o alegi pe cea potrivită ție: maraton (90 de kilometri) și semi-maraton (35 de kilometri).
Taxă de înscriere: 90 de lei. Detalii pe adventuremania.ro

Thriatlon X-Man România, Oradea, 21 iunie

Vrei să îmbini ciclismul cu înotul sau joggingul? Atunci asta-i competiția ta! Proba principală a thriatlonului X-Man este compusă dintr-un maraton + 180 de kilometri bicicletă + 3,8 kilometri înot. Dacă te sperie o așa desfășurare de forțe, poți alege varianta mai scurtă (Half Iron Distance: 19 kilometri înot, 90 de kilometri ciclism, 21,1 de kilometri alergare). Vestea bună? Se poate participa atât individual, cât și în echipă sau cu familia.
Taxă de înscriere: începând de la 70 de euro. Detalii pe xmanromania.ro

Maratonul Bucegilor, Platoul Padina, Munții Bucegi, 27 iulie

Concursuri de alergare montană, tiroliană, rapel, cățărare, concerte, focuri de tabără și traseuri de bicicletă: toate te așteaptă între 23 și 27 iulie pe Platoul Padina din Munții Bucegi. Competiția dedicată cicliștilor, MTB Cross-Country, va debuta pe 27 iulie cu două trasee: cel lung are 38 de kilometri, iar cel scurt, 29 de kilometri.
Taxă de înscriere: 80 de lei (până pe 20 iulie), 100 de lei (după). Detalii pe padinafest.ro/maratonul-bucegilor

Route68 Bike Marathon, Gurasada Park, Hunedoara, 26 iulie

Peșteri naturale, biserici de lemn, poduri de piatră și cătune pierdute în istorie, toate îți vor delecta privirea, în vreme ce pante abrupte, coborâri alunecoase, poteci înguste și cărări pietruite îți vor testa rezistența, îndemânarea și curajul. La poalele Apusenilor, nu foarte departe de Hunedoara, te așteaptă două trasee cu grade de dificultate diferite: Adventure (25 de kilometri) și Maraton (43 de kilometri).
Taxa de înscriere: 50 de lei (până pe 20 iulie), 70 de lei (după). Detalii pe maraton.route68.ro

Maratonul Transilvaniei, Sâmbăta de Sus, Brașov, 13 iulie

Un dublu motiv de bucurie? La jumătatea lui iulie, în cadrul de basm de la Sâmbăta de Sus, are loc una dintre cele mai tari întreceri de MTB Cross-country (pe un traseu de 22 de kilometri și cu întoarcere prin Vistișoara, un loc incredibil de frumos). După competiție te poți delecta cu piese de teatru, concerte în aer liber, workshopuri și multă voie bună, la prima ediție a festivalului In Transylvania.
Taxa de înscriere MTB: 80 lei (până pe 9 iulie) și 100 lei (după). Detalii pe maratonultransilvaniei.ro și intransylvania.ro 

Foto: Red Bull