Învață cum să aduci echilibrul energetic în casa ta cu ajutorul acestor trucuri practice.

Feng shui-ul, vechea artă asiatică de a echilibra spațiile în care locuiești sau îți desfășori activitatea, este un mod bun de a-ți face casa mai primitoare și mai veselă. Iar dacă nu te bucură ideea de a include dragoni asiatici, statuete cu broaște sau clopoței în decor, abordarea vestică a teoriilor feng shui cu siguranță îți va fi pe plac. Ți-am selectat cinci trucuri simple, care vor aduce bucuria în casa ta.

1. Curăță covorul de la intrare. Pentru că ușa este considerată a fi "gura lui Chi", iar chiul înseamnă bunăstare, ai grijă la felul în care arată. Covorașul trebuie să fie mereu curat, iar dacă vrei mesaje mai clare pentru Univers, cumpără-ți unul cu diverse simboluri. Sau, pur și simplu pune la ușă un element care să te bine-dispună atunci când ajungi acasă.

2. Aruncă tot ce e inutil. "Less is more" nu e valabil doar în cazul stilului vestimentar, ci și în al lucrurilor din casă. Învățăturile feng shui spun că suntem conectați cu toate lucrurile pe care le avem. Așa că dacă strângi o mulțime de obiecte nefolositoare te vor lăsa fără energie și îți vor da o stare neplăcută.

3. Fă-ți un colț de natură. Plantele sunt cele care ne realiniază câmpurile energetice, așa că e normal să le aduci în casa ta. De exemplu, în dormitor, pentru o atmosferă liniștitoare, alege o plantă cu frunze delicate, de genul lavandei. Bucătăria are mereu nevoie de o plantă energizantă, cu frunze mari, precum busuiocul. Iar pentru living, care îmbină cele două tipuri de nevoi, poți opta pentru o fântână sau un aranjament cu apă și plante cu frunze late.

4. Alege culorile potrivite. În timp, gusturile în materie de culori ți se schimbă în funcție de etapa în care te afli. Dacă ești atent la nuanțele care te atrag, vei ști și de ce culori să te înconjori, urmându-ți instinctul natural. În teoriile feng shui, culorile sunt în conexiune cu cele cinci elemente din natură: focul, pământul, metalul, apa și lemnul. Așa că pentru dormitor, de exemplu, evită nuanțele legate de foc (roșu) și apă (negru, bleumarin, verde închis, indigo, mov închis) și alege tonuri de pământ – vei avea un somn mult mai odihnitor.

5. Găsește-ți inima. Centrul geografic al casei tale este considerat inima ei. Aici ar trebui să ai plante verzi și obiecte din piatră, iar mobilierul să fie de înălțime mică. Dacă ai vreun obiect spiritual sau imagini cu cei dragi, pune-le tot în acea zonă 0 vei crește energia casei.