Mii de soiuri de fructe, legume, uleiuri, pește și mirodenii – te invităm la o experiență gurmandă fantastică.

Odată ce vei ajunge în vreunul din orașele de mai jos, pe lângă muzee, teatre, restaurante și alte puncte turistice de interes, nu le rata piețele. Noi am făcut o selecție cu cele care ne-au impresionat și pe care credem că merită să le vezi măcar o dată în viață.

Shuk Hanamal, Tel Aviv, Israel

Shuk Hanamal

Gândeşte-te la cele mai gustoase şi mai colorate căpşuni, la zeci de sortimente de cartofi, roşii sau vinete, la sandvişuri grozave cu somon, la soiuri nenumărate de uleiuri de măsline, tahini sau humus și la germeni de tot felul. Bine ai venit în cea mai mare piaţă a ţăranilor, situată chiar în portul Tel Aviv-ului, un loc în care vei putea să petreci ore în șir povestind cu tinerii comercianți locali de la care vei și o grămadă de rețete cu totul noi.

Shuk Hanamal

 

La Vucciria, Palermo, Italia

La Vucciria

Dacă e un loc în care trebuie să ajungi atunci când mergi în oricare dintre fermecătoarele oraşe din sudul Italiei, atunci acesta trebuie să fie o piaţă. La Vucciria reflectă din plin spiritul sicilian, dar aduce cu el şi o tentă orientală: muzicieni care cântă pe caldarâmuri, mirosul deliciilor pregătite în plină stradă, taverne cu aer local şi mici tarabe cu brânzeturi de tot soiul, peşte proaspăt, fructe şi legume de sezon. O adevărată minune!

La Vucciria

 

Cours Saleya, Nisa, Franţa

Cours Saleya

Cine nu a călcat niciodată într-o piaţă de pe Rivieră a pierdut o mare parte din farmecul Franţei. Cours Saleya este deopotrivă o piaţă de flori şi o piaţă agricolă, un loc în care poţi să „culegi“ cele mai frumoase buchete de lalele şi să iei în coşul de picnic cea mai crocantă baghetă, cele mai diverse soiuri de brânzeturi şi, desigur, un vin roşu incredibil de parfumat.

Cours Saleya

 

Ver-o-Peso, Belém, Brazilia

Ver-o-Peso

E zgomotoasă, foarte aglomerată, dar, în acelaşi timp, are un famec aparte: această piaţă braziliană te va tenta cu tot soiul de delicii exotice. Pătrunde în clădirea de inspiraţie neo-gotică, strămutată din Anglia în 1899, şi gustă din zeci de sortimente neştiute de fructe şi legume după care vei râvni la întoarcerea acasă. Asta ştim sigur!

Ver-o-Peso

 

St. Lawrence, Toronto, Canada

St. Lawrence

Deschisă pentru prima oară tocmai în 1803, această piaţă din plin centrul Toronto-ului a trecut prin transformări spectaculoase între anii 1970 şi 1990. Acum adăposteşte peste 120 de tarabe aprovizionate constant de fermieri din toate colţurile Canadei şi este faimoasă în special pentru fructele de mare de o mare diversitate şi cafeaua proaspăt prăjită şi râşnită care învăluie totul într-o aromă senzaţională.

St. Lawrence