Am găsit gadgeturile care vor transforma zilele cu temperaturi extreme în preferatele tale. Trebuie doar să le testezi.

1. Cubul de gheaţă portabil

Îl porneşti şi în 20 de secunde ai la dispoziţie o suprafaţă rece care se aplică pe zone ale pielii cu o densitate mare de termo-receptori. Coolerul Ambi, 49,99 dolari, nu doar te răcoreşte, ci are şi efect terapeutic în cazul migrenelor, loviturilor sau chiar înţepăturilor de insecte. Răcirea pielii înlătură senzaţia de disconfort şi grăbeşte procesul de recuperare.

2. Perna răcoroasă

În caz de căldură extremă, perna este un inamic nocturn care te tot trezeşte, obligându-te să o întorci de pe o parte pe alta, în căutare de un colţ răcoros. Chillow, 24,95 dolari, este perna care pune capăt acestei lupte. Cu un nucleu special, fabricat din spumă, ea menţine o temperatură optimă pe parcursul nopţilor toride.
Umplută cu apă pentru a activa nucleul, Chillow nu răceşte asemenea pungilor de gheaţă şi nici nu dă o senzaţie de umezeală. Mai mult, materialul de la interior funcţionează ca o spumă cu memorie şi se adaptează poziţiei capului din timpul somnului.

3. Haine care scad temperatura

Dacă sportul face parte din rutina ta zilnică, aerul condiţionat sau ventilatoarele nu sunt suficiente. Ai nevoie de soluţii portabile pentru răcorire, în special pentru antrenamente. Cei de la Columbia vin cu o soluţie: un material care oferă senzaţia de răcoare la contactul cu pielea. Prin tehnologia Omni-Wick echipamentul sportiv care prezintă acest material facilitează eliberarea căldurii şi menţinerea confortului termic. Nouă ne place tricoul Zero Rules, 175 lei.

4. Bandana cu apă

Şapca sau bandana pentru cap sunt indispensabile atunci când te antrenezi în aer liber, mai ales pe timp de vară. Dar, în cazul căldurilor extreme, un cap acoperit produce o senzaţie de disconfort prin amplificarea temperaturii resimţite. Soluţia vine tot de la echipamentele sportive dezvoltate cu ajutorul noilor tehnologii de materiale: şapca HyperKewl, 20,99 dolari, sau bandana Ergodyne Chill-Its 6710CT, 9,98 dolari, cu evaporare prelungită. Cum funcţionează? Le umezeşti înainte de purtare, iar materialul interior reţine apa; ulterior, aceasta este evaporată în aproximativ cinci ore, ceea ce îţi va menţine o temperatură optimă la nivelul capului.