Filme, concerte, expoziții: am selectat cele mai cool idei pentru toată luna mai.

Expoziție: World Press Photo în Piața Universității

Expoziție: World Press Photo în Piața Universității

World Press Photo, cea mai importantă expoziţie de fotojurnalism de pe glob, va fi prezentă și anul acesta la Bucureşti. 140 dintre cele mai uimitoare fotografii ale anului trecut vor putea fi admirate în Capitală. Nu rata o expoziție itinerată în întreaga lume, montată în peste 100 de locuri din aproape 50 de ţări şi vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediţie. Între 08 și 29 mai în Piața Universității.

Teatru: Mecanica Inimii la Teatrul Bulandra

Teatru: Mecanica Inimii la Teatrul Bulandra

"Dacă un om nu te iubește cum te aștepți tu să te iubească, nu înseamnă că nu te iubește. Dar dacă un om te iubește altfel decât ai tu nevoie, nu ezita să cauți dragostea care poate să te facă fericit." Iată doar una dintre replicile superbe pe care le veți auzi rostite de Marius Manole, Marian Râlea, Maia Morgenstern, Medeea Marinescu și Șerban Pavlu în această dramatizare realizată și regizată de Chris Simion la Teatrul Bulandra, după una dintre cele mai frumoase povești din literatura contemporană: Mecanica Inimii, de Mathias Malzieu. Program și bilete: bilete.ro (preț bilet: 50 de lei).

Concert: Fine it’s Pink în Control

Concert: Fine it’s Pink în Control

Fă cunoștință cu una dintre cele mai interesante trupe autohtone: Fine it’s Pink, o trupă a cărei călătorie a debutat la începutul lui 2013 cu sesiuni de cover-uri ce împleteau melodii semnate Sigur Ros, Pink Floyd, Alt J, Radiohead. Ce vei asculta acum va fi un sound plin de culoare, un melanj care împleteşte natural sunete post-rock, trip-hop şi electronic. Dacă nu i-ai văzut la Electric Castle sau la Street Delivery ai ocazia să îi asculți pe 8 mai în Club Control.

Film: HipTrip Travel Film Festival

Film: HipTrip Travel Film Festival

Pentru cei care aşteaptă cu sufletul la gură maratonul de la TIFF avem o veste excelentă: la final de mai (între 23 şi 25 mai), în Capitală, are loc prima ediţie a HipTrip Travel Film Festival, primul festival dedicat filmelor de călătorie. Printre surprizele deja dezvăluite: un mararaton Wild Carpathia, serie de documentare fenomen despre România sălbatică, documentarele Life in a Day şi Istanbul Unveiled, plus o mulţime de filme mai vechi sau mai noi, toate foarte bune: To Rome with Love, Into the Wild, Motorcycle Diaries, Darjeeling Limited sau 7 Days in Havana. Detalii şi program pe hiptrip.ro.