Pentru toți cinefilii și iubitorii de artă, toamna vine cu vești bune: filmul românesc „Octav”, cu Marcel Iureş în rolul principal, va avea Premiera de Gală pe data de 4 octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti, începând cu ora 19:00.

Distribuție de excepție

Dacă vrei să-i vezi în public chiar pe actorii din distribuția filmului – Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ştefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriş, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits și Alessia Tofan – atunci nu trebuie să ratezi evenimentul de gală, unde va participa întreagă echipă a filmului. Pe covorul roșu își vor face apariția și regizorul Serge Ioan Celebidachi, alături de producătorul Adela Vrînceanu-Celebidachi și directorul de imagine Blasco Giurato.

Expoziție de fotografie  

Publicul prezent la Sala Palatului va fi întâmpinat, încă de la intrare, cu o inedită expoziție de fotografie, realizată în premieră pentru România, în care vor descoperi imagini din arhivele personale ale actorilor. Expoziția va însemna, totodată, o ocazie extraordinară pentru iubitorii de film de a-i observa pe protagoniștii din „Octav” surprinși în diferite ipostaze, încă din primii ani de viață, până în prezent.

Montagne russe de emoții

Lung-metrajul ”Octav” te va conduce pe un fir narativ plin de emoții, unde se îmbină nostalgia momentelor demult apuse cu miracolul revelațiilor prezente și te va face să experimentezi, alături de personajul principal, un întreg carusel de stări și trăiri.        

Când farmecul României interbelice începe să renască în amintirile lui Octav (Marcel Iureș), o fetiță ce i se pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în  timp, înapoi la anii copilăriei, pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Filmul, regizat de Serge Ioan Celebidache, este o coproductie România-Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Și ca să te convingem că este într-adevăr un must see, află mai multe detalii despre filmul OCTAV pe pagina dedicată de Facebook.

Biletele la Premiera de Gală sunt puse în vânzare în rețeaua Eventim și pe eventim.ro, aici. Lansarea oficială în cinematografe a filmului va avea loc pe 6 octombrie 2017.