Când iei masa în oraş, trebuie să împaci dorinţa de a te răsfăţa cu minunăţii culinare cu grija pentru stilul tău de viaţă. La un an de la deschidere, restaurantul chef-ului Joseph Hadad, te așteaptă cu un meniu care le îmbină pe ambele.

"Sănătate delicioasă şi frumos ambalată"

Aceasta este regula casei şi toate preparatele o respectă. De obicei, chef Joseph iese din bucătărie pentru a lua pulsul celor care mănâncă în restaurantul lui, aşa că îi poţi cere oricând o sugestie despre ce să mănânci în ziua aceea. Preferatele lui sunt sortimentele cu peşte şi s-ar putea să te convingă să îţi comanzi şi tu acelaşi lucru, datorită patosului cu care vorbeşte despre fiecare ingredient. "Sănătatea ţi se citește în ochi", mi-a spus, explicându-mi cât de importantă este nutriţia pentru modul în care arătăm. "O femeie nici nu mai are nevoie de farduri, dacă mănâncă lucrurile potrivite, din care să îşi ia toate nutrimentele necesare."

Spectacol şi vitamine pe farfurie

Fiecare porţie aduce cu ea şi un spectacol vizual. Acesta este crezul lui Joseph Hadad, care este maestrul bunului gust – şi la propriu şi la figurat! De la salata de raţă confiată cu andive, mango şi afine, până la creveţi Black Tiger à la pancha – tot ce vezi în meniu este ales cu mare atenţie, astfel încât tu să îţi iei porţia de energie şi sănătate.

Ce poți mânca la Joseph

Bucătăria cu specific mediteranean-franţuzesc îţi garantează că vei găsi un meniu bogat în feluri de mâncare cu peşte, fructe de mare, dar şi legume preparate inedit.

Dacă îţi alegi filé de somon, marinat cu mirin şi soia e bine să ştii că sosul vinaigrette este făcut chiar acolo, în bucătăria chefului Hadad, aşa că ai un motiv în plus să ai încredere în ce este pe farfurie. La fel se întâmplă cu multe alte feluri de mâncare din meniu, care conţin ingrediente preparate în restaurant, nu cumpărate. Spre exemplu, lichidul Yuzo din tarta cu lămâie este făcut din lămâie japoneză, iar modul în care o primeşti te face să o admiri şi să vrei să o postezi pe o reţea socială: crema vine pe un biscuite, iar totul este aranjat cu fructe de pădure sau cu un macaron cu cremă de busuioc proaspăt.

Vedetele din meniu

Printre ele se numără risottoul de linte cu nero di seppia şi baby calamari crocanţi. Element-vedetă pentru că nu îl vei mai găsi în alte locuri, fiind o reţetă originală. Şi filéul de biban de mare cu cremă de fasole albă aromată cu usturoi roşii confiate, frunze de busuioc, decorat cu prosciutto de piept de raţă este unul dintre preferatele celor care iau masa la Jospeh. Sună delicios, nu? Însă nu este numai delicios, ci şi foarte sănătos. "Fasolea, pe care mulţi o ocolesc, este una dintre cele mai sănătoase legume." Totul stă în modul în care este preparată. Şi aici intervine iscusinţa chefului, pe care Joseph o are din plin. Aşa cum mărturiseşte chiar el, în restaurantul din Aviaţiei se găteşte pentru gurmanzii care vor să mănânce cu adevărat sănătos!