Carlos L'Abbate, profesorul de Yogilates din World Class Health Academy Downtown, ne-a povestit totul despre disciplina care îți întărește corpul, îți ascute mintea și îţi aduce armonie în suflet.

Din cauza frecventelor accidentări suferite de-a lungul anilor de sport – a făcut gimnastică, fotbal, handbal și înot –, Carlos a încercat să înțeleagă ce îl oprea să își practice pasiunile, acea forță numită viață. El crede că dacă ceea ce faci nu este însoțit de o înțelegere profundă, cel mai probabil nu îți va aduce armonia și fericirea pe care o cauți, ci mai degrabă te va face nefericit. Așa a început să caute răspunsurile în filosofie, psihologie și artă, considerând că atunci când studiezi aceste discipline, de fapt studiezi viața. Bineînțeles, yoga a fost unul dintre obiectele de studiu pe care nu le putea ignora, încercând să se concentreze pe originile ei, nu pe idea vestică despre această practică. Astfel a învățat că nu trebuie să te lupți cu viața, ci să te lași dus, să fii împăcat cu ea.

Găsește-ți armonia

Carlos spune că antrenamentul lui este dedicat celor care nu doar vor să aibă grijă de corpul lor și să rezolve probleme precum durerile de spate, încordarea sau senzația de oboseală, ci pentru cei care vor să-și găsească armonia.

"Toată lumea crede că își dorește armonia, dar asta necesită multă muncă. Adesea suntem atât de rupți de propria persoană și de lumea din jurul nostru, încât e nevoie de mult efort, dorință și dedicare pentru a o găsi. Bineînțeles, rezultatul este mult mai măreț decât efortul, dar mulți sunt adesea prea ocupați pentru a găsi energia de a căuta armonia."

La orele de Yogilates, antrenamentul corpului este background-ul pe care se dezvoltă trainingul mental și cel spiritual, sala de sport fiind o unealtă în studiul propriei persoane. Astfel, antrenamentele lui Carlos au două direcții. În primul rând, el lucrează asupra corpului, pentru a-i crește flexibilitatea, a-l întări și a-l face mai sănătos. Totul se întâmplă în liniște, ca tu să te conectezi cu propria persoană. Așa ajungi la cel de-al doilea pas: o minte liniștită și armonia interioară.

"Prin acest antrenament vreau să creez un spațiu liniștit în mintea cursanților mei pentru a-i deschide spre un alt stil de viață, mai profund, mai simplu, mai conectat și îndreptat mai mult spre esențial", spune Carlos.

3 mișcări esențiale

După câteva clase d-ale lui Carlos îți vor intra în firesc. Dar până atunci ar fi bine să știi la ce să te aștepți:
Salutul soarelui (Sun salutation) este o serie de exerciții în care este implicat tot corpul. Conectând respirația cu mișcarea, devine un moment de meditație, totul în timp ce îți întinzi și îți întărești corpul.
Încrucișarea (Criss cross) este un exercițiu intens, care folosește toți mușchii abdominali, în special pe cei oblici.
Tadasana este o mișcare aparent simplă, în care trebuie să stai drept, cu ochii închiși. Se practică după o serie obositoare, când corpul a obosit, iar respirația și bătăile inimii sunt mai agitate. Îți va aduce un sentiment de liniște și te va face mai alert.

De ce să mergi la Yogilates

Carlos îți dă câteva motive, ca să faci o schimbare majoră în viața ta. După clasele lui te vei bucura de aceste beneficii:
1. Vei învăța să fii recunoscător pentru cei ai;
2. Vei avea grijă și îți vei aprecia propriul corp;
3. Te vei îngriji de propria minte;
4. Vei aprecia mai mult momentul, pentru a fi mai prezent;
5. Te vei iubi pe tine;
6. Vei iubi viața.