Vrei o postură mai bună, mai puține dureri în zona lombară și mai multă flexibilitate în activitățile zilnice? Avem soluția pentru toate aceste probleme.

Unii psihologi și fiziologi consideră că atunci când ai dureri de spate acestea îți limitează voința. Teama de mișcare creează blocaje și tensiuni la nivel muscular, care, la rândul lor, stopează o parte din schimbul de nutrimente ce hrănesc fibrele musculare. Apare astfel lipsa de oxigen, hipoxia, și, odată cu ea aciditatea care crește PH-ul acelei părți a corpului şi activează receptorii de durere.

Primul pas în rezolvarea acestor probleme este să observi mișcarea, să intri în poziție încet și, treptat, să "iubești durerea" – disconfortul este normal atunci când îți explorezi limitele. Iar yoga este opțiunea perfectă. Dacă ai probleme cu spatele sau ești instructor și lucrezi cu persoane cu astfel de dificultăți, află că o serie de exerciții simple, dar bine executate, pot face durerea să dispară.

Îți prezentăm un program de 20 de minute pe care îl poți practica preventiv sau ca soluție pentru alinarea durerilor de spate cauzate de protruzia discului, hernie, sindromul fațetelor articulare, spondiloză și spondilolisteză.

În poze apar Julio Papi și Anya Glushkova