În ultima vreme se vorbeşte tot mai mult despre această terapie alternativă. Ana Cordea, specialistul nostru în Reiki, îţi spune cum o poţi folosi pentru sănătatea ta.

Ce este?
Reiki nu este energie pozitivă, aşa cum nu este nici negativă. Este, pur şi simplu, energia supremă a vieţii, la care oricine poate avea acces.

Pentru ce este utilă?
Vindecarea prin Reiki are efect asupra afecţiunilor fizice. În acelaşi timp, te ajută să conştientizezi blocajele de la nivel emoţional şi mental. Astfel, poţi ajunge în profunzime la cauzele bolilor fizice.

Ce afecţiuni poate trata?
Reiki are efect asupra oricărei afecţiuni, de la simple dureri de cap până la boli grave. Dar, ca în orice terapie, este nevoie de consecvenţă şi voinţă. Un tratament Reiki nu atrage după sine stoparea tratamentelor convenţionale. El poate fi un adjuvant, iar rezultatele care apar sunt pe măsura implicării pacientului.

Ce înseamnă implicarea în propriul tratament?
Odată ce începi o astfel de terapie, trebuie să te implici atât în timpul şedinţelor, cât şi în viaţa de zi cu zi. În timpul şedinţelor, îndreaptă-ţi atenţia asupra propriului corp, urmărind senzaţiile (auditive, vizuale, tactile, intuitive etc.), pentru a putea face diferenţa dintre starea iniţială şi cea de la finalul tratamentului.
În restul timpului, observă modul în care îţi apar gândurile, ce anume le declanşează şi ce se "ascunde" în spatele lor.

Ce presupune o şedinţă de Reiki?
Şedinţele diferă de la un terapeut la altul. Un tratament pe care îl fac eu începe cu o mică discuţie, pentru a vedea care sunt intenţiile şi aşteptările persoanei, continuă cu setarea unei intenţii de comun acord şi se termină cu tratamentul propriu zis, care constă în scanarea corpului, găsirea zonelor în dezechilibru, echilibrarea lor prin atingerea locului – lăsând energia Reiki să curgă – sau prin menţinerea palmelor la distanţă.

Cine poate să facă Reiki?
Oricine, în urma iniţierii de grad 1. Nu există contraindicaţii în practicarea acestei tehnici energetice.