Află cum un tip de masaj chinezesc te reechilibrează energetic, îți elimină toxinele şi emoţiile negative.

Chi Nei Tsang este un sistem de tehnici de masaj chinezesc, utilizat în special pentru organele interne abdominale și cu principalul scop de a le îmbunătăţi funcţiile. Acest tip de masaj este soluţia ideală pentru dezechilibrele fizice şi energetice cauzate de stres, de respiraţie incorectă, dietă deficitară, suprasolicitare, toxinele din mediul înconjurător sau poziţia incorectă a corpului.

Masajul poate fi făcut atât la un cabinet specializat, cât și acasă.

La salon

Procedura începe cu masarea zonei preombilicale, apoi tehnicile se extind şi către restul zonei abdominale, ajungând şi în aria toracică. Fiecare organ este responsabil de gestionarea diferitelor energii emoţionale. Concret, dacă ești îngrijorat, asta îți va afecta stomacul şi splina, furia îți afectează ficatul, tristeţea sau depresia plămânii, iar frica îți pune în pericol rinichii. Dacă suferi de dureri stomacale şi eşti conştient că eşti supus la mult stres zilnic, acesta poate fi semnalul că organismul tău are nevoie de vindecare.

Terapeutul va detecta blocajele energetice care apar la nivelul organelor şi împiedică circularea normală a energiei vitale și le va elimina.

Acasă

Înainte să îți fac acest masaj acasă, ar fi bine să mergi la o ședință cu un terapeut. Acesta, după ce îți identifică blocajele, te poate ajuta să-ți aplici singur diferite tehnici de masaj abdominal, în funcţie de problemele pe care le ai. Mai departe, timp de 10 minute pe zi sau o oră pe săptămână, vei parcurge următoarele etape:
- așază-te pe spate, cu genunchii îndoiţi și tălpile pe sol;
- respiră profund şi lent;
- folosește degetele de la ambele mâini ca să masezi uşor zona din jurul ombilicului, timp de cinci minute - este o mișcare perfectă pentru îmbunătăţirea digestiei şi pentru a diminua durerile de spate;
- masează abdomenul inferior cu mişcări circulare, atât în sensul acelor de ceas, cât şi invers;
- la final, plasează-ţi palmele întinse pe abdomen, trimiţând căldură în întreagă cavitate abdominală.

Ca expert, recomand ședinţe săptămânale de câte 50 min, apoi o şedinţă lunară, de întreţinere.
Adesea, chiar după prima şedinţă, beneficiarii acestei terapii îmi spun că se simt mai uşori, relaxaţi și mai echilibraţi.

Beneficii pentru corp și minte

Dacă urmezi în mod frecvent terapia Chi Nei Tsang, vei simți, treptat, multe dintre următoarele:
- circulaţie sangvină şi limfatică mai bune;
- sistem imunitar întărit;
- postură mai bună;
- echilibru emoțional;
- somn mai bun;
- vei scăpa de constipaţie și balonări;
- nu vei mai suferi de dureri de spate.

Simona Negrilă este kinetoteraput Spa Senses și a absolvit școala Tao Garden din Thailanda.