• 1. Virabhadrasana 1 (warrior one)
  1 din 5 1. Virabhadrasana 1 (warrior one)

  Această postura îți solicită stabilitatea și forța picioarelor. Trebuie să păstrezi o postură neutră a bazinului, la fel ca atunci când stai în picioare. Apasă ferm cu călcâiul în saltea. În acest fel, vei obține stabilitatea necesară pentru a construi partea superioară a posturii. Genunchiul din față trebuie să aibă un unghi de 90 de grade și să fie în linie cu călcâiul, iar șoldul la nivelul genunchiului. Piciorul din spate este perfect întins, iar talpa întoarsă la 45 de grade.

  < Înapoi la articol
   
 • 2. Virabhadrasana 2 (warrior two)
  2 din 5 2. Virabhadrasana 2 (warrior two)

  Această postură solicită stabilitatea și tonusul trenului inferior și deschide asimetric articulațiile șoldului, prin rotația externă a coapsei înaintate. Mărimea pasului este la fel ca în asana precedentă, însă poziția bazinului este diferită – încearcă să creezi cât mai mult spațiu între genunchiul din față și șoldul opus. Osul sacral apasă spre podea, în timp ce îți înalți capul.

  < Înapoi la articol
   
 • 3. Bujangasana (cobra)
  3 din 5 3. Bujangasana (cobra)

  Prin această postură, îți tonifici partea superioară a corpului și obții o extensie accentuată a zonei toracice, pe care trebuie să o controlezi cu atenție. Pentru a-ți proteja coloana, menține fermă zona centrală a corpului. Împinge sternul înainte și ține capul în sus, cu privirea înainte. Menține umerii departe de urechi, păstrează bazinul pe saltea și împinge cu osul sacral spre călcâie. De asemenea, nu uita să păstrezi trenul inferior activ în permanență.

  < Înapoi la articol
   
 • 4. Adho mukha Svanasana (downward facing dog)
  4 din 5 4. Adho mukha Svanasana (downward facing dog)

  Această postură presupune alungirea activă a coloanei, împingerea coccisului cât mai sus, departe de călcâie, și deschiderea pieptului. Menține trenul inferior angajat în postură, prin extensia genunchilor și presarea călcâielor spre saltea; presiune care se menține chiar dacă ajungi cu călcâiele la saltea. Pentru ajutor, gândește-te cum coccisul este tras în sus ca de un fir subțire.

  < Înapoi la articol
   
 • 5. Supta matsyendrasana (supine spine twist)
  5 din 5 5. Supta matsyendrasana (supine spine twist)

  Această postură relaxantă te va ajuta să-ți întinzi coloana. Cu toate astea, trebuie să o execuți cu atenție. Intri și ieși lent din această postură, iar în menținerea ei, respirația capătă o importanță deosebita, căci îți va induce starea de relaxare. Cu fiecare expirație, îi permiți coloanei să se torsioneze și mai mult.

  < Înapoi la articol
   
x

W.Worldclass.ro foloseste COOKIES. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Afla detalii >