Fie că te antrenezi într-o sală, în aer liber sau, pur și simplu, alături de un prieten, antrenamentele în grup îţi aduc mai multe beneficii decât crezi.

Sportul făcut în gaşcă este cea mai simplă metodă prin care să obții rezultatele dorite în cel mai scurt timp și în cel mai distractiv mod posibil. Mai mult, îți oferă încrederea în tine și sprijinul de care ai nevoie, ca să devii pasionat de mişcare.

Simțul de răspundere crește atunci când faci sport împreună cu prietenii. Dacă tu nu apari la o clasă de aerobic pe care aţi stabilit că o veţi frecventa împreună, cu siguranţă vor fi dezamăgiţi, însă dacă practicaţi un sport de echipă, iar tu nu apari, îi vei încurca. Aşa că, pentru mai multă responsabilizare, puteţi începe cu meciuri de fotbal, baschet sau tenis la dublu, de exemplu.

Mixul perfect: sport şi distracţie

Sprijinul moral și încurajările din partea instructorului sau amicilor cu care te antrenezi pot fi un factor motivant foarte important pentru tine. Cui nu-i place să primească un compliment? Dar, aşa cum îl primești, este important să-l dai mai departe! Înscrie-te cu partenerul tău de antrenamente la un curs de dans. Acolo veți avea ocazia să vă complimentați pentru fiecare piruetă în care ați reușit să nu vă călcați pe picioare.

Un alt aspect pozitiv al antrenamentelor de grup este, bineînțeles, socializarea. Vei cunoaște o grămadă de oameni cu care împarți aceeași pasiune: sportul! Mai mult chiar, le vei reține și numele, pentru că, spre deosebire de barurile și cluburile în care ieși să cunoști oameni, la sală nu bei alcool!

Pentru mine, cel mai important factor al antrenamentelor în grup, este distracția!

Vei transpira, vei râde, vei munci din greu și nici nu-ți vei da seama când a trecut timpul. La finalul antrenamentului, vei simți că lumea îți este la picioare.

Beneficiile claselor de grup

Dacă vrei totuşi doar să lucrezi pe coregrafii bine stabilite şi să urmăreşti mecanic un antrenor care îşi face bine treaba, începe-ţi programul de mişcare cu clasele de grup de la sală. Beneficiile sunt multiple:

1. Clasele de grup sunt conduse de specialiști în fitness, în care poți avea încredere.

2. Liderul urmărește un plan, impune un set de reguli, într-un mediu creat special pentru un antrenament eficient.

3. Clasele de group fitness sunt mult mai distractive și par să dureze mai puțin decât antrenamentele solo.

4. Faptul că ora începe la o anumită oră, cu mai mulți participanți, te disciplinează. Parcă renunți mai greu când știi că te mai așteaptă o mică armată de oameni.

5. Apartenența la un grup care transpiră, muncește și reușește împreună este un factor foarte motivant.

6. La primele ore, te poți "ascunde" și astfel vei scăpa de orice gen de anxietate sau presiune.

Foto: Les Mills