De curând introdus în programul de group fitness, cel mai nou antrenament funcțional de la World Class promite mai multă forță, agilitate și un super boost de energie. L-am testat și ne-am convins.

Noul program creat de Julio Papi îți va pune la încercare agilitatea și îți va crește forța încă de la primele ședințe. FT Power este prescurtarea de la Functional Training-Power. Mai exact, această clasă de functional training te va face să te miști mai ușor și să fii mai puternic. Având la bază conceptul „anti-aging exercise“, FT Power îți va îmbunătăți condiția fizică și te va ajuta să ajungi în cea mai bună formă a ta.
„FT Power a apărut când am fost rugat să dezvolt concepte noi de fitness pentru Rusia. S-a bucurat de succes, așa că mi-am dorit să îl aduc și în România. Toți antrenorii au fost foarte încântați de clasă, iar asta m-a convins să merg mai departe. Deja clienții sunt foarte mulțumiți, iar clasele sunt pline. E o metodă exclusivă pentru a-ți «upgrada» corpul și are niște rezultate senzaționale“, spune Julio Papi, creatorul programului și Product Manager World Class România.

Antrenează-ți tot corpul

FT Power este o clasă precoregrafiată, tip circuit, ale cărei exerciții se modifică o dată la opt săptămâni. Antrenorii pot jongla cu ordinea și execuția exercițiilor, însă structura rămâne neschimbată. „Clasa are o structură perfectă, de 50 de minute: încălzire, exerciții funcționale combinate cu cardio și forță și ultimele 20 de minute de exerciții intense pentru partea inferioară a corpului“, spune Marius Berbecuț, Group Fitness Coordinator și Personal Trainer la World Class Cluj, unul dintre cei care ține această clasă.
Mai mult, clasa a fost concepută inclusiv pentru cei cu probleme de spate. „Primele patru exerciții din circuite te vor ajuta îți întărești tot corpul, astfel încât să poți executa orice mișcare în forță, dar în deplină siguranță“, adaugă Julio Papi.

Echipament minimalist, pentru rezultate maxime

La FT Power trebuie să ai lângă tine o bară cu discuri (greutăți) și un stepper. Un astfel de echipament îți permite să îți ajustezi echipamentul la condiția ta fizică. În primă fază este important să înveți să execuți corect mișcările, să te concentrezi și să ieși din zona de confort. Și, bineînțeles, să te distrezi! Intensitatea și rezultatele vor veni de la sine.