Ai încercat o grămadă de metode – de la clasicul gomaj cu cafea la durerosul masaj anticelulitic – și ușor-ușor ți-ai pierdut speranța? Hai să trecem împreună prin metodele existente și propunerile noastre pentru a scăpa de celulită.

Metodele de salon existente pe piață sunt mai mult sau mai puțin eficiente, însă trebuie să fii atentă la efectele secundare.

1.      Lipomasajul/masajul are ca efect drenajul cutanat, rezultatele fiind cu mult mai bune dacă este asociat cu aplicarea de produse eficiente în lupta cu celulita; altfel, rezultatele sunt temporare și dispar relativ rapid după ce procedura nu mai este pusă în practică.
2.      Tratamentele cu radiofrecvență au arătat un beneficiu modest și temporar.
3.      Liposucția are de cele mai multe ori efecte negative, din cauza faptului că grăsimea ce cauzează celulita se găsește superficial și eliminarea ei accentuează relieful neregulat al pielii. Laser-liposucția, în schimb, promite rezultate mai bune; este încă în faza de cercetare.
4.      Criolipoliza constă în distrugerea țesutului adipos prin înghețare; prezintă risc de cicatrici inestetice, pigmentare neuniformă; necesită mai multe ședințe pentru a obține rezultate optime.
5.      Mezoterapia este plină de controverse. Constă în introducerea prin ace fine a unor substanțe care dizolvă grăsimile. Food and Drug Administration avertizează cu privire la riscul de infecții, cicatrici, granuloame.

thermal tone

Noi îți propunem o soluție confortabilă, fără efecte secundare nedorite.  

Cremele pe bază de retinol, L-carnitină aplicate pe o perioadă de minimum 6 luni fac minuni; retinolul stimulează refacerea epidermului, în timp ce L-carnitina lucrează direct la nivelul stratului adipos ajutând la transformarea acestuia în energie.

De asemenea, s-a demonstrat științific că produsele pe bază de metilxantină - cofeina, teofilina, aminofilina ajută. Ele distrug, dizolvă depozitele de grăsime în masura în care ajung la nivelul țesutului țintă.

Gama Solutions aduce un complex de substante active menite să țintească celulita exact în căile ei de formare. Este o porție de „mezoterapie“ și „liposucție“ aplicată acasă, fără efectele adverse ale acestor proceduri invazive.

Tratamentul anticelulitic Therma Tone cu efect de încălzire îmbină proprietățile termice, de dilatație vasculară, cu eficiența complexului L-carnitină; roșeața care apare la aplicarea gelului este cauzată de principiile active ce au rolul de a dilata local vasele de sânge pentru a crește absorbția gelului cât mai profund, drenând totodată excesul de lichide acumulat în țesutul gras; L-carnitina transformă masa grasă în energie, reducându-i volumul, iar intensificarea circulației cutanate accelerează arderile locale. Totodată, complexul L-carnitină promovează și procesul de oxidare a celulelor adipoase. Poate fi aplicat o dată sau de două ori pe zi pe pielea uscată, cel mai bine la minimum 30 minute după baie; declanșează o senzație de încălzire locală, care poate persista aproximativ o jumătate de oră.

Tratamentul anticelulitic Cellu Break 5D  are la bază principiul acțiunii sinergice, cumulate a mai multor principii active anticelulită; este suficient să menționăm L-Carnitina și cofeina, alături de untul de shea sau semințele de soia. Crește fermitatea pielii și o netezește. Se recomandă folosirea de două ori pe zi, eventual în asociere cu dispozitivul de masaj, al cărui rol este de a crește absorbția loțiunii în piele prin stimularea circulației cutanate și de a drena totodată excesul de lichide din masa adipoasă.

În cazul în care doriți să amplificați acțiunea celor două produse anticelulită, se recomandă aplicarea unuia dimineața și a altuia seara sau în zile alternative.

Trebuie să reții faptul ca nu există miracole când vorbim de celulită; există perseverență, alegere înțeleaptă, bazată pe siguranță și eficacitate. Există acțiune directă și prevenție; ele trebuie însă combinate cu o dietă echilibrată și exercițiu fizic susținut.

De aceea, îți recomandăm să faci cel puțin 15-20 de minute de sport pe zi sau chiar să îți faci un abonament la sală. Astfel, vei combate mai ușor zilele leneșe și vei fi mai motivată să ai grijă de sănătatea ta.

Alege cu grijă atunci când vine vorba de mese și gustări. Introdu în alimentația ta produse bogate în vitamina C ce ajută la detoxifierea organismului, cereale integrale, legume precum broccoli, care datorită acidului alfa lipoic, previne întărirea colagenului din piele și reținerea apei în organism, sfecla roșie deoarece stimulează circulația sangvină și previne reținerea apei în organism. Bananele sunt o sursă bogată de potasiu, turmericul și sparanghelul ce contribuie și ele la facilitarea circulației sângelui. O sursă importantă de vitamine – A, B, C, D, E și K – sunt albușurile de ou și mugurii de fasole. Și, foarte important, nu uita să te hidratezi!

Descoperă gama Solutions pe avon.ro.

Articol realizat in colaborare cu Ioana Simian, medic dermatolog și specialist Avon ioana simian