Am ales 3 destinații europene numai bune de încheiat sezonul de schi din această iarnă, cu prelungiri până în aprilie sau chiar mai. E timpul să te bucuri de prețuri mai mici și pârtii mai libere.

Val Thorens, Franța

Franta

Aflată la cea mai mare altitudine din Europa, 2.300 de metri, stațiunea Val Thorens este parte din lanțul Trois Vallées și locul unde vei găsi zăpadă până la începutul lui mai. Mai exact, pe tot parcursul sezonului adâncimea zăpezii de aici se păstrează între 105 și 175 centimetri. În plus, stațiunea este bine dotată și din punct de vedere al transportului, având un sistem complex de gondole și telescaune plasate în punctele cheie. Val Thorens este un paradis al sporturilor de iarnă, unde poți face carving, off-piste, touring, boarder cross, telemark și multe altele.

Cât costă: Pentru un schi pass de o zi vei plăti în jur de 38 de euro, iar pentru o săptămână circa 218 euro. Ca să ajungi la Val Thorens, poți să zbori până în Lyon sau Geneva, cea din urmă fiind o destinație mai ieftină cu zborul din România. Pe vola.ro găsești bilete începând cu 112 euro.

Ischgl, Austria

Austria

Pentru că dacă te gândești la schi în Europa, prima destinație care îți vine în minte e Austria, în Ischgl poți schia și primăvara, pe o zăpadă cu adâncimi care variază între 20 și 120 de centimetri. Deși stațiunea are pârtii pentru toată lumea – de la începători la avansați –, multe dintre opțiuni sunt recomandate schiorilor cu ceva experiență. Majoritatea pârtiilor sunt orientate către nord-vest, așa că zăpada rămâne în parametri optimi pentru diferite sporturi de iarnă, inclusiv snowboard. Iar dacă tot ai ajuns până aici, poți face o vizită și pe pârtia învecinată din Samnaun, Elveția, putând obține un pass comun pentru ambele stațiuni.

Cât costă: Day pass-ul pentru schi în Ischgl costă 45 de euro. Iar ca să ajungi aici, poți zbura până în Innsbruck; pentru această destinație, un bilet de avion, la final de martie, este 365 de euro pe vivolis.ro.

Saas-Fee, Elveția

Elvetia

O stațiune potrivită pentru vacanțe de familie, Saas-Fee este perfectă pentru schi la mare altitudine, cu piste care ajung până la 3.500 de metri, majoritatea pe ghețari. Aici zăpada variază între 60 și 245 de centimetri și este potrivită atât pentru copii și începători, cât și pentru specialiști în halfpipe, carving sau snowboard. Și, deși este un orășel mic, tradițional, Saas-Fee compensează prin priveliștea incredibilă asupra Alpilor și apropierea față de alte stațiuni pentru trasee mai complexe.

Cât costă: Un schi pass pentru o zi în Saas-Fee costă aproximativ 66 de euro, iar ca să ajungi acolo cel mai bine ar fi să zbori până în Zurich, de unde să iei trenul, apoi un mini bus. Prețul unui bilet de avion este de 160 de euro, dacă îl rezervi pe skyscanner.ro.

 

Foto: tntmagazine.com, ski-i.com, ischgl.com, skischule-saas-fee.ch