Pe 14-15 mai ne vedem la cea de-a cincea ediţie a evenimentului OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti, eveniment marca Bucharest Running Club.

Înainte de fiecare start, antrenorii World Class vor face un program cardio de câte 30 minute, iar pe toată durata celor două zile vor avea loc în Piaţa Constituţiei clase de yoga, de stretching, de dans şi concursuri cu premii World Class.

Sâmbătă, 14 mai, la Cursele Copiilor McDonald’s, vor alerga copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, care vor lua startul grupaţi pe categorii de vârstă şi gen, din douăzeci în douăzeci de minute, începând cu ora 10:30.

Duminică, 15 mai, în funcţie de gradul de antrenament, alergătorii pot opta pentru – Semimaraton 21 km, 10 km Individual Volkswagen, Ştafeta Vodafone (echipe de 3 persoane de acelaşi gen sau mixte, fiecare alergând 8 km, 8 km sau 5km), sau un tur al Casei Poporului şi al Parcului Izvor la Cursa Adolescenţilor sau la Cursa Populară Mega Image (3,6 km).

OMV Petrom Semimaratonul Bucureşti este mai mult decât o competiţie de alergare – este o sărbătoare a Capitalei la care sunt invitați toţi bucureştenii: să îi încurajeze pe alergători, să îi sprijine la punctele de hidratare, să îşi ia micul dejun la cafenelele de pe traseu sau pur şi simplu să îi urmărească pe artiştii care dau reprezentaţii pro bono.

Dacă nu poţi ajunge, urmărește transmisia live a evenimentului pe www.bucureşti21km.ro şi pe www.Facebook.com/Bucharest21km.

"Bucharest Running Club a fost deschizător de drumuri, cel care a dat startul în urmă cu 9 ani acestei explozii a mişcării în aer liber şi alergării de masă din prezent. Am pornit de la câteva sute de participanţi, am ajuns la zeci de mii, iar alergarea a devenit sportul cel mai practicat din România. Această poziţie ne obligă să păstrăm nivelul calităţii şi al standardelor internaţionale iar evenimentele sub marca Bucharest Running Club să fie de elită, premium, premier events", a declarat Oana Năstase, Director Bucharest Running Club.