Avem patru propuneri inedite care includ străduțe cochete, lux și aventură, priveliști magnifice și bazaruri orientale.

1. Dublin, Irlanda

Dublin, Irlanda

Dacă vrei să simți gustul distracției (și al berii bune și brune), atunci Dublin este orașul potrivit pentru minivacanța de 1 mai. Capitala Irlandei te întâmpină nu doar cu veselie, dar și cu peisaje spectaculoase, clădiri vechi – majoritatea în stil gotic –, străduțe cochete și fermecătoare datorită vegetației abundente. Pentru o vedere de ansamblu asupra orașului, călătorește cu autobuzul decapotabil, care te poartă către cele mai importante obiective turistic, printre care casele în care s-au născut Oscar Wilde și Ducele de Wellington, Catedrala Sfântul Patrick și Castelul Dublin.

De reținut: Îți recomand Hotelul Fitzwilliam, de 5 stele, situat chiar în centrul orașului. Vei găsi aici un restaurant cu stele Michelin, dar şi o sală de sport. Iar designul interior este conceput de Sir Terence Conran.

2. Nisa, Coasta de Azur

Nisa, Coasta de Azur

Credit foto: OTC Nice

Orașul lui James Bond este locul perfect în care să îți petreci zilele libere, dacă vrei să combini luxul și aventura cu relaxarea la soare. Chiar și pentru iubitorii de cultură, o vacanță la Nisa va fi o experiență plăcută, pentru că orașul are cea mai mare densitate de muzee dintre toate așezările urbane franceze. Gurmanzii se vor bucura de restaurantele concentrate în orașul vechi – un labirint de străzi înguste care vibrează zi și noapte –, iar pasionații de shopping de magazinele unor brand-uri de renume din Franța și ale designerilor celebri.

De reținut: Simte-te ca o vedetă și răsfață-te la Hyatt Regency Nice Palais de la Méditerranée. Situat pe Promenade des Anglais, hotelul în stil art deco are un cazinou, piscină acoperită şi în aer liber, un hamam şi o saună.

3. Lisabona, Portugalia

Lisabona, Portugalia

Credit foto: visitlisboa.com

Un oraș așezat pe marginea oceanului, în care încă mai dăinuie amintiri vii din Epoca Marilor Descoperiri Geografice, în care arta este prezentă pretutindeni, din palate până în stradă. Lisabona este locul perfect pentru o evadare din cotidian. Petrece-ţi o seară în Bairro Alto, ca să simţi cu adevărat pulsul unui oraş senzaţional. Opreşte-te la unul dintre numeroasele restaurante din zonă, comandă-ţi o porţie de caldeirada şi un pahar cu vin alb şi delectează-te cu muzica fado, aflată aici la ea acasă.

De reținut: Dacă nu ajungi curând în Singapore, profită aici de o baie pe la înălțime, sub cerul liber. La Epic Sana, un hotel din zona de lux Amoreiras vei găsi o piscină nemărginită pe acoperiș.

4. Marrakech, Maroc

Marrakech, Maroc

Credit foto: Mark Heard

Pentru o gură de exotism, mergi la Marrakech, unul din cele mai importante centre turistice din nordul Africii, renumit pentru grădinile și monumentele sale de arhitectură din partea veche a orașului, numită Medina. Aici, labirintul de străduțe ascunde vile bogate, palatele sultanilor și câteva dintre cele mai cunoscute bazaruri orientale. Djemaa el Fna este piața în jurul căreia se dezvoltă orașul vechi și ar putea fi considerat centrul vital al Marrakechului. Aspectul său se schimbă de-a lungul zilei: dimineața și la amiază este locul unui vast târg în aer liber. Spre seară, tarabele dispar și apar mese cu preparate făcute chiar atunci, iar peisajul e completat de cântăreți.

De reținut: La sfârșitul unei zile petrecute în arșiță, relaxează-te la SPA. Hotelul Naoura Barrière este renumit pentru centrul său care include o gamă completă de tratamente de relaxare, două hamame tradiţionale marocane şi un centru de fitness.

Foto: OTC Nice (Nisa), visitlisboa.com (Lisabona și foto principală), Mark Heard (Marrakech)