Vrei să arăți mereu mai bine, dar simți că totul e prea complicat și că îți răpește prea mult timp? Câteva trucuri ușor de pus în aplicare vor face tot procesul mai simplu, iar rezultatele spectaculoase.

Demachiază-te cu ulei de cocos

Va îndepărta orice urmă de machiaj și va hrăni pielea în același timp (adio, piele uscată!). Masează o cantitate mică pe piele, apoi clătește. Da, e atât de simplu.

Periază-te înainte de aplicarea balsamului 

În cadă, după ce ai șamponat și clătit părul, piaptănă-te ușor, cu o perie, înainte de a aplica balsamul. Această mișcare va permite balsamului să pătrundă printre toate șuvițele.

Alege mov pentru șampon

Ai părul vopsit blond? Din păcate, pigmentul sud-est european, închis la culoare, va face ca părul tău, în timp, să capete reflexe portocalii. Pentru a-i elimina aceste reflexe, spală părul cu un șampon special, de culoare mov (îl găsești pe piață la mai multe branduri). Ține-l pe păr timp de 15-20 minute, apoi clătește. Nu aplica mască sau balsam după, pentru că îi vei atenua efectul (în schimb, poți aplica ulei de păr, pentru hrănire). Vei observa îmbunătățiri încă de la prima spălare!

Folosește un eyeliner alb

Dar fă-o ca bază pentru un fard de pleoape puțin pigmentat. Acoperă pleoapa cu eyelinerul, uniformizează cu degetul sau cu o pensulă, apoi aplică fardul. Culoarea lui va părea mult mai vibrantă.

Conturează sub forma cifrei 3

N-ai nevoie de tutoriale complicate sau de prea multe nuanțe de fond de ten ca să îți "sculptezi" fața. Cea mai ușoară metodă prin care poți contura trăsăturile este trasând cifra 3 în părțile laterale ale feței, cu ajutorul unei pensule și al pudrei bronzante. Începi pe frunte, continui sub pomeți, închei pe linia mandibulei.

Apelează la șampon uscat sau pudră de volum pentru breton

Nu trebuie să-ți speli zilnic bretonul, ca să arate proaspăt. De altfel, în tendințe se află bretonul texturat, ușor dezordonat, nu cel perfect întins. Pulverizează la rădăcina lui șampon uscat sau aplică pudră pentru volum, apoi piaptănă puțin, ca să uniformizezi produsul.

Exfoliază pielea înaintea de epilare

Folosește un gel exfoliant sau scruburi naturale pe bază de mălai, zaț de cafea ori tărâțe. Exfolierea va scoate la iveală și firele crescute sub piele, așa că va eficientiza epilarea și îți va scurta vizitele la salon.