5 pași sunt suficienți pentru ca terasa ta să nu mai fie un spațiu de depozitare, ci un loc primitor, în care să petreci timp alături de familie și prieteni.

1. Schimbă pardoseala

Primul pas în transformarea terasei este partea de jos. Dacă nu ai un buget suficient pentru înlocuirea vechii pardoseli, acoper-o. Poți instala dale din lemn cu îmbinare click sau poți așeza un covor de exterior ori chiar o rogojină.

2. "Înverzește" parapetul

Un spațiu verde te poate face oricând să te simți mai relaxat, iar dacă nu ai timp să ieși la aer atunci poți avea parte de acest lucru chiar la tine acasă. Montează jardiniere la baza parapetului și umple-le cu plante cățărătoare care iubesc lumina, cum sunt Clematis sau fasolea decorativă. Sau instalează un ghiveci de dimensiuni mari în care poți planta o Loniceră (Mâna Maicii Domnului) care să îmbrace complet parapetul.

3. Alege mobilier de relaxare

În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, așază pe terasă un balansoar, un șezlong sau un fotoliu foarte comod. Astfel, te vei simți mult mai confortabil în aer liber citind o carte, savurând o băutură sau pur și simplu relaxându-te, decât pe canapea în casă.

4. Nu uita de prieteni

Din nou, depinzi de spațiu, dar ar fi grozav să poți amenaja o zonă de luat masa, unde să împarți cu prietenii o mâncare bună și un pahar de vin. Este modul perfect prin care poți scăpa de agitația orașului și poți petrece timp alături de cei dragi ție, chiar la tine acasă.

5. Umbrește

Pentru că vara vine cu căldură, dar și cu ploi torențiale, asigură-te că te vei putea bucura de mica oază exterioară pe orice vreme, instalând o copertină retractabilă. Ea te va proteja, indiferent de cât de schimbătoare ar fi vremea și va face terasa mult mai interesantă.

Învață regulile unei amenajări interioare corecte de la Andreea Mureșan, care ține împreună cu Ileana Răducanu cursurile de Interior Design la Dalles GO. Înscrie-te pe info@dallesgo.ro sau la telefon 0769.041.711.

Andreea Mureșan este profesorul cursului de Design Interior de la Dalles Go.

Foto: Ikea