La 19 ani ajunsese la 75 de kilograme. Un an și jumătate mai târziu, Oana cântărea 56. Succesul a fost obținut cu alimentație echilibrată și un antrenor care-a făcut-o să creadă mereu că poate mai mult.

Oana Stancu e clientă World Class din 2011, dar a început să lucreze cu antrenor personal din decembrie 2013. Când a intrat pentru prima dată în sala de fitness, era atât de timidă, încât nici nu avea curaj să se urce pe cântar. "Pot să spun că aveam aproximativ 75 și prefer să cred că nu am depășit această «performanță»", își amintește ea.

Deși părinții îi plătiseră abonamente la World Class din 2011, adevărata schimbare a început să se producă în urmă cu un an și jumătate, când Oana l-a cunoscut pe Dragoș Horodnic, antrenor personal la World Class Downtown. Momentul a coincis cu decizia tinerei de a-și pune aparat dentar. "Știu că poate părea absurd, dar faptul că l-am purtat un an de zile m-a învățat că schimbările importante se petrec în timp și cu pași mici", spune Oana.

De la aparat până la schimbarea stilului de viață distanța a fost scurtă. "Am înțeles că nu am nevoie de așa-numitele diete minune care promit marea cu sarea și pe care le testasem în trecut, ci de o schimbare atât a modului de viață, cât și a felului de a gândi", spune Oana.

Schimbă-ți complet stilul de viață

Deși avea abonament la sală, nu venea pentru că "nu reușeam să mă mobilizez să merg". După aceea, însă, lucrurile au venit de la sine. A început să meargă mai des, motivată și de o prietenă. Apoi, "am început să-mi dau seama și de greșelile alimentare pe care le făceam și am încercat să le îndrept pe rând", spune ea. Pentru că era speriată de cântar, în primele luni de sală a stat cât a putut de departe de el. Însă Dragoș a convins-o că, pentru a-și putea monitoriza progresul, era important să se cântărească. "După ce am făcut acest pas și m-am urcat pe cântar, am considerat o victorie orice scădere în greutate", își amintește cu emoție. "Important era să văd că nu muncesc în zadar și de fiecare dată când vedeam un număr mai mic, mă motivam să merg mai departe."

Sigur, nimic nu s-ar fi produs fără ajutorul lui Dragoș. "El a văzut că nu aveam habar să lucrez cu aparatele din sală și mi-a oferit ajutorul, fără de care sunt conștientă că nu aș fi avut aceleași rezultate", spune Oana. "Eu eram atât de reticentă la ideea de a lucra cu cineva, încât nu i-aș fi cerut niciodată ajutorul, deși era clar că aveam nevoie."

Tânără de 21 de ani se simte perfect în corpul ei și e sigură că și oamenii din jur văd asta. "De multe ori, nu ne dăm seama că transmitem celor din jur părerea noastră despre noi înșine. De asta cred că e foarte important să ne simțim bine în propria piele, iar atunci când sesizăm o problemă, să o îndreptăm."