Am întâlnit-o pe Dana cu puțin timp înainte să nască. Ne-a povestit cum s-a menținut în formă în lunile de sarcină, ce s-a schimbat în garderoba ei și ce o face să zâmbească în fiecare zi. Descoperă o mămică tonică, veselă și extrem de stylish.

Cum te-ai menținut în formă pe perioada sarcinii?
Am mers la înot şi m-am plimbat mult pe jos. Nu am vrut să risc în niciun fel, aşa că nu am exagerat cu sportul. Iar inainte de a rămâne însărcinată încercam să-mi fac loc în program pentru cât mai multă mişcare din dorinţa de a avea un corp sănătos. Cred că am și gene bune, pentru că toate prietenele îmi spun că dacă ar mânca cât şi ce mănânc eu, ar avea probleme serioase cu greutatea.

Faci faci sport pentru că...
…îi cred pe alţii când spun cât de important e.

Ce ai mereu în frigider?
Lapte. Beau mult lapte, chiar dacă unii nutriţionişti nu-l recomandă. Cel puțin acum, în timpul sarcinii, am găsit laptele recomandat în multe cărţi pentru gravide, aşa că am băut una-două căni în fiecare zi.

Cum ţi-a influenţat sarcina stilul?
Burtica mea a început să fie vizibilă abia de pe la vreo șapte luni. Am purtat tot timpul haine pe care le aveam de dinainte. Am constatat cu această ocazie că aveam muuuulte oversized. Pentru sarcină am investit doar în două perechi de blugi pentru gravide.

Ai un brand de suflet?
Da, COS. L-am descoperit acum mai mulţi ani la Paris şi de atunci nu m-a dezamăgit. COS are o linie atât de clară şi cumva în afara timpului, dincolo de trendurile momentului. Îmi plac oricum brand-urile nordice.

Este vreo piesă din garderoba ta de care eşti ataşată în mod special?
De plicul Moon, normal! Ideea plicului cu un număr infinit de feţe detaşabile mi-a venit în luna de miere. De atunci acest proiect Moon by Dana Rogoz a crescut neaşteptat de frumos. Iar mie mi-e extrem de drag!

Ce sfaturi ai pentru viitoarele mămici care vor să fie cât mai şic?
Să nu le fie teamă să-şi pună în valoare burtica, pentru ca nu e nimic de ascuns.

Care este cea mai bună replică motivaţională pe care ai auzit-o până acum?
"Stai departe de oamenii care îţi micșorează ambiţia. Oamenii «mici» întotdeauna fac asta. Cei cu adevărat «mari» te fac să simţi că şi tu poţi deveni mare" – Mark Twain

Ce melodie te binedispune mereu?
The Logical Song, de la Supertramp, iar Don’t Stop Me Now a celor de la Queen este un energizant excelent.

Ce te face să zâmbeşti când eşti supărată?
Căţeii mei, Yorick şi Perdita.

Ziua perfectă pentru tine…
…e cu Radu alături.

Care sunt locurile preferate din Bucureşti?
Cărtureşti, parcul Ioanid, MTR, MNAC.