Ce o inspiră pe Marina să creeze pentru un brand fresh, modern şi senzual şi de ce este important pentru un designer să se menţină în formă.

Cum a luat naştere brandul 109?
S-a născut din dorinţa de a aduna sub acelaşi acoperiş foarte multe idei bune şi frumoase. În 2009 am cunoscut-o pe Ioana Dumitrescu şi cu ea am pus bazele acestui brand, în urma unor principii creative comune. Apoi, mai în glumă, mai în serios, l-am dezvoltat.

Ce te inspiră?
Aproape orice, în general situaţiile în care intru, prietenii şi anturajul (sunt în permanenţă înconjurată de oameni creativi şi speciali, fără de care mi-ar fi mai greu să mă încarc creativ), filme pe care le văd sau locuri în care călătoresc.

Uneori mă inspiră texturi şi culori din natură, asociate cu sunete şi parfumuri. Senzorialul şi imediatul, în general.

Cui i se adresează creaţiile tale?
109 creează haine-obiect, cu poveste şi concept pentru orice pasionat de design şi modă. Clienţii noştri nu au vârstă, dar au personalitate.

Pe cine ţi-ar plăcea să vezi purtând piesele create de tine?
Recunosc, am facut o mică obsesie pentru Rihanna în ultima vreme. Altfel, lista e mult prea lungă.

Ce urmează?
Vreau să dezvolt "division line"-ul Ceci n'est pas moi; să ia o amploare mai mare şi să fie cât mai interactiv. Ne place să construim relaţii cu clienţii noştri şi să le oferim ocazia să-şi personalizeze cât mai mult piesele pe care şi le doresc. Deja am lansat o campanie de susţinere a încrederii în sine şi punerea în valoare a propriei personalităţi.

Cum arată o zi din viaţa ta?
Mă trezesc la 8-9, îmi beau porţia de apă, cafeaua lungă cu lapte şi eventual un iaurt sau un fruct, apoi mă pregătesc să plec către atelier, unde urmează să petrec cam jumătate din timpul meu într-o zi, mă sui pe bicicletă şi off I go.

După o zi foarte încărcată şi obositoare, ies cel puţin jumătate de oră la alergat prin parcuri, iar mai târziu îmi dau întâlnire cu prietenii la un ceai, o cină sau la un film. Când ajung acasă, cel mai probabil, stau pe Internet şi mă pun la curent cu ce se mai întâmplă prin lume.

Cum ţi-ai descrie stilul personal?
Îmi place să mă îmbrac comod şi sport. Nu ies din casă nearanjată, dar prefer să o fac discret şi natural. Că doar Less is better, nu?

Ador să port colanţi. Sunt o continuă provocare pentru mine, mă fac să-mi doresc să am picioare frumoase şi mă determină să alerg cât mai mult. Tricoul alb, brodat 109 sau hanorace şi gecile de piele sunt preferatele mele.

Seara la un cocktail, prefer să nu mă chinui prea mult şi să găsesc rostul unui sacou negru pentru aproape orice ţinută.

Există elemente în ţinutele tale la care nu ai putea renunţa?
Categoric, jeanşii şi body-urile de orice fel.

Unde pot fi găsite creaţiile tale?
În magazinul nostru virtual: shop.109.ro, la magazinul The Place X, Magazinul Eva, magazinul Band of Creators, pe wearitwithlove.com şi la showroom-ul nostru din strada Vasile Gherghel, la numărul 109.