Adelina este un creator din toate punctele de vedere. Descoperă povestea ei și a pieselor concepute pentru femeile care au curaj să îi adopte stilul.

De ce ai ales designul?
Întotdeauna am fost atrasă de felul în care se îmbracă oamenii, dar iniţial nu m-am gândit la asta ca la o profesie. Îmi place să desenez, am făcut clasele V-XII la Liceul Tonitza şi am terminat Facultatea de Design la Academia de Artă din Bucureşti, însă imediat după absolvire, pasionată de grafică, am lucrat în publicitate. Mă felicit pentru că acum 10 ani am schimbat domeniul. Îmi place mult ceea ce fac acum şi știu că acesta este drumul meu.

Ce te inspiră?
Construiesc fiecare colecţie spontan, merg foarte mult pe intuiţie şi folosesc elemente care au legătură cu preocupările mele de acum. Îmi place să mă joc cu formele şi, de fiecare dată, mă duc spre o zonă cu linii geometrice. Colecţiile mele au un design mai degrabă funcţional-auster.

Cui i se adresează creaţiile tale?
Cred că celor care se identifică cu mine, cu stilul meu, pentru că şi eu mă identific cu ele.

Pe cine ţi-ar plăcea să vezi purtând piesele create de tine?
Tilda Swinton.

Ce urmează?
Voi lansa un magazin online şi încerc să extind linia principală şi să creez una secundară, mai accesibilă.

Cum arată o zi din viaţa ta?
Petrec foarte mult timp cu familia, dimineaţa stau cu Iancu, băieţelul meu de trei ani, sau fac sport. Restul zilei sunt la atelier, iar seara, în general, acasă. Îmi place să văd filme acasă, dar merg şi la cinema, mai ales în cadrul festivalurilor. Din când în când ies la o terasă, la un vin, îmi place să merg la expoziţii. Pentru mine este foarte important să am un echilibru, iar familia îmi oferă stabilitate şi o energie care mă hrăneşte.

Există elemente în ţinutele tale la care nu ai putea renunţa?
N-aş renunţa la negru, la pantaloni şi la pantofii comozi.

Cine reprezintă pentru tine un ideal de stil?
Phoebe Philo.

Dar de frumuseţe?
Daria Werbowy.

Unde pot fi găsite creaţiile tale?
La showroom-ul deschis de curând în zona Grădina Icoanei (Intrarea Josef Pilsudski 5), la magazinul Eva de pe Magheru, pe Molecule-f.com, la Galeria Galateca şi The Place Concept Store.

Unde îţi place să evadezi în Bucureşti?
La Voilà Bistro şi la Lente, mai ales când se poate sta în grădină. Deseori ajung cu Iancu în parcul Ioanid sau Icoanei şi, cum am timp, la sala și piscina World Class.