Patru oraşe perfecte pentru o călătorie de sărbători şi patru pieţe de Crăciun care să te facă să simţi magia Moşului.

Barcelona

Barcelona

Piața de Crăciun din Barcelona este una dintre cele mai vechi și mai frumoase din Europa. În plus, în Spania ai avantajul sărbătorilor prelungite, pentru că, poate chiar mai importantă decât ziua de Crăciun este venirea Regilor Magi, pe 6 ianuarie. Și deși târgul de Crăciun se închide pe 23 decembrie, vei avea toate motivele să rămâi în Barcelona până în ianuarie.

În piața de Crăciun de pe Avenida de la Catedral găsești apoximativ 300 de standuri de unde poți cumpăra cam orice, de la decorațiuni la dulciuri. Nu rata figurinele pentru scena nașterii. Deși nu tocmai ieftine, îți poți forma propria colecție și poți avea propriul „belén“, așa cum este numită în spaniolă.

 

Dresden

Dresden

Germania are un bun renume când vine vorba de piețe de Crăciun. Doar dacă ne gândim la Berlin, avem de ales dintre 60 de piețe deschise peste tot prin oraș. Dar, dacă nu ai chef de agitația tipică unei capitale din tradiționala piață Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, mergi în Dresden. În piața Altmarkt se organizează unul dintre cele mai vechi târguri de Crăciun din Germania. Vei avea de unde să alegi cadouri speciale, piața din Dresden fiind renumită pentru abundența de hand și home made.

 

Zurich

Zurich

Piaţa de Crăciun din Zurich este una dintre cele mai mari pieţe de Crăciun acoperite din Europa. De la sfârșitul lunii noiembrie gara din Zurich se transformă în fiecare an în Christkindlimarkt: primește un brad de Crăciun, peste 150 de căsuţe de unde poţi lua cadouri, tarabe pline cu fondue, dar şi un carusel pentru cei mici. Vei face cumpărături la o temperatură acceptabilă, fără să simți băiata vântului. Ai grijă să ajungi acolo până în seara de Ajun, deoarece doar până atunci o vei găsi deschisă.

 

Innsbruck

Innsbruck

Mai ales pentru pasionații de sporturi de iarnă, oraşul austriac a devenit, în ultimii ani, un must-visit al iernii. Cu nouă pârtii şi o privelişte de basm, este locul perfect în care să îl aștepți pe Moș Crăciun alături de cei dragi. Dar până vine, poţi să dai o tură prin piaţa de Crăciun din centrul oraşului, unde, pe lângă vinul fiert, te aşteaptă o mulţime de idei de cadouri. La căsuţele dintre zidurile medievale ale clădirilor găseşti figurine sculptate în lemn sau făcute din paie, lumânări hand made, dar şi spectacole cu muzică folk şi costume tradiţionale. Piața se închide pe 23 decembrie.