Pielea ta reacționează la orice tip de activitate practici. Iată cum să contracarezi micile probleme care îți dau bătăi de cap, după ce efectuezi sportul preferat.

Jogging junkie

Adori să alergi în aer liber. Îți dă o stare de spirit bună și te menține într-o formă excelentă.
Problemă: ten deshidratat, ridat și pete solare sau pistrui.
Soluție: ritualul de îngrijire a pielii trebuie să implice o loțiune exfoliantă cu acizi (încearcă acidul glicolic sau salicilic), pe care să o aplici pe piele o dată la 1-2 nopți. Exfolierea pielii va îndepărta straturile afectate de razele soarelui și va scoate la iveală tenul proaspăt și neted. Esențial după această procedură este să aplici o cremă cu SPF ridicat, care să te protejeze de soare (mai ales acum, când razele reflectă cu mai multă putere în zăpadă). Încearcă loțiunea exfoliantă Skin Perfecting 1% BHA, Paula’s Choice, 129 lei

Pasionata de yoga

Yoga te ajută să elimini stresul, toxinele, dar și să îți păstrezi flexibilitatea și rezistența corpului.
Problemă: impurități ale pielii, ten deshidratat, roșeață exagerată.
Soluție: exfoliază tenul pentru a scăpa de murdărie, dar nu-l agresa folosind scruburi prea puternice. Dacă ai tenul deshidratat, aplică imediat după curățarea pielii creme nutritive, pe bază de unt de shea sau aloe. Dacă suferi de roșeață sau capilare sparte la nivelul feței, este foarte posibil ca temperatura înaltă din camera de yoga să îți dăuneze. Dacă gamele de produse destinate pielii care se înroșește ușor nu funcționează, mergi doar la clase de ashtanga sau hatha yoga. Încearcă serumul Red-out, Repechâge, 306 lei.

Înotătoarea

Cel mai bine te simți în apă: înotul te face să uiți de probleme și îți modelează corpul.
Problemă: mâncărimi ale pielii, roșeață, inflamații. Substanțele care se găsesc în apa bazinului, printre care clorul, atacă pielea și pot cauza aceste reacții.
Soluție: curăță pielea cu produse pe bază de ulei, deoarece o vor calma. Uleiurile demachiante lasă o peliculă protectoare pe față și nu o usucă exagerat. Masează-le în piele după sesiunea de înot, apoi clătește cu apă. Pentru refacerea pielii, folosește după curățare tot uleiuri esențiale pentru față (vei găsi pe piață, la aproape orice brand, acest gen de produse). Încearcă Purete Thermale Ulei Micelar Demachiant, Vichy, 70