Mihaela a făcut dintotdeauna sport, dar după sarcină a simțit nevoia de o schimbare în antrenamentele ei. Aceasta i-a adus, la 36 de ani, un corp mai puternic și un abdomen de invidiat.

Sarcina nu a descurajat-o. Dimpotrivă, la 29 de ani, când a rămas însărcinată, Mihaela Angelescu a decis că va avea o sarcină ușoară, fără peripeții. Așa că până în luna a șaptea, a alergat pe stadion, apoi a făcut plimbări lungi prin parc. Și, deși ajunsese de la 55 la 70 de kilograme, cele 15 s-au evaporat la doar trei zile după sarcină.

"Încă din copilărie am făcut sport", spune Mihaela. "În clasele 5-8 am făcut arte marțiale, Wu-shu mai exact, și în liceu am cochetat cu atletismul, dar nu de performanță."

Așa încât, după ce a născut, mersul la sală i s-a părut firesc. "Mișcarea a fost și este o componentă esențială a stilului meu de viață și imediat după sarcină a fost următorul pas logic în programul de zi cu zi", spune Mihaela.

Depășește-ți limitele

Și-a făcut abonament la World Class și, timp de un an de zile, a mers zilnic la clase de grup. Când a simțit că nu-i mai erau suficiente, a început să lucreze cu Iulian Panait pe partea de personal training. După testul de evaluare, Iulian i-a conceput un program de antrenament pentru definire și creștere a masei musculare (ceea ce înseamnă mai multe kilograme, dar mai puțini centimetri). "Pentru el nu există «nu pot», întotdeauna mi-a insuflat forța de a mă autodepăși." Evoluția a fost spectaculoasă. "Primele rezultate nu le-am conștientizat eu, ci o prietenă de-a mea, care a admirat cât de tonifiat îmi este corpul", își amintește Mihaela.

Adaptează-ți alimentația

Mesele au devenit din ce în ce mai regulate, cu combinații alimentare corecte, care-i furnizează nutrimentele necesare pentru a-i susține antrenamentele. De 15 ani, Mihaela a renunțat complet la băuturile carbogazoase. Bea doar apă plată, cafea fără lapte, îndulcitori ori zahăr, și doar uneori se mai răsfață cu un fresh de fructe. Dimineața și-o începe cu un pahar de apă pe stomacul gol. Abia peste jumătate de oră își face o cafea neagră și un mic dejun bogat în proteine, migdale și caju crude. La prânz, optează pentru quinoa cu legume sau carne de curcan, vită ori porc făcut la grătar cu salată. Cina este mereu compusă din pește, fructe de mare, curcan cu salată sau legume. Niciodată orez alb, paste sau cartofi. Îi plac la nebunie rezultatele. E ambițioasă și crede că totul ține de motivația personală. "Trebuie doar să ai voință, perseverență, și să vrei cu-adevărat să faci o schimbare în viața ta."

Talie (înainte și după): 70 / 67 cm
Body fat (înainte și după): 15 / 10,9 %

Foto: Corina Olaru și arhiva personală a Mihaelei