În 2010, Sorin și-a făcut un transplant de păr, iar rezultatele au fost atât de bune, încât a vrut să le ofere și altora această șansă. Astfel, a început povestea Asmed în România. 

Ești un tip cu o imagine impecabilă. Cât de mult contează look-ul în viața unui bărbat?
Mulțumesc pentru apreciere. Cred că imaginea în viața unui bărbat este la fel de importantă ca imaginea unei femei. Acum, fiecare bărbat își dorește să arate bine și în cea mai mare măsură asta depinde doar de el. Și, spre deosebire de vremurile de demult, în zilele noastre se poate rezolva și problema calviției – una foarte importantă, mai ales pentru bărbați.

A contat faptul că ești o persoană publică și un model pentru cei din jur în decizia implantului sau ai făcut-o doar pentru tine?
NU a contat deloc că eram o persoană publică și exista o presiune a imaginii. Singurul lucru care a contat a fost că era un complex foarte mare; simțeam că mă îmbătrânește cu cel puțin 7-8 ani, nu mă simțeam deloc bine când mergeam la piscină sau la mare și uite așa am hotărât să îmi fac implant de păr. Am auzit că există metoda fir cu fir (FUE), care nu lasă urme și de aici a început research-ul.

Care a fost primul pas făcut înainte să ai probleme cu părul? Ai apelat și la alte tratamente?
Până să fie extrem de vizibilă calviția, am încercat mai mulți ani toate tratamentele posibile, atât farmaceutice, cât și "băbești". Bineînțeles că niciun tratament nu a avut efect. În 90% din cazuri calviția e genetică și, deocamdată, doar un transplant de păr poate rezolva această problemă.

Cum ai aflat de Asmed și de ce i-ai ales pe ei?
Până să ajung la Asmed, am găsit clinici în șapte țări și am luat legătura cu toate. Am căutat și pe forumuri internaționale, ca să aflu feedbackul celor care au mai trecut printr-o astfel de intervenție. Ulterior, după mai multe discuții la telefon cu clinici din Elveția, Austia, Cipru și Turcia ajunsesem la concluzia că cea mai bună alegere ar fi clinică Asmed, reprezentată de dr. Koray Erdogan, doctor care la vremea respectivă, în 2010, avea deja o experiență de 13 ani în domeniul transplantului de par și care, mai mult de atât, era și în asociația internațională de cercetare în domeniul transplantului de păr. Am verificat mai multe rezultate de before and after și am luat hotărârea definitivă. În galeria foto găsești mai multe informații despre dr. Koray Erdogan și clinica Asmed.

În ce a constat procedura? A fost dureroasă? A existat timp de refacere după?
În primul rând procedura este una mult mai simplă decât își imaginează majoritatea persoanelor. Sigurul lucru puțin dureros este anestezia locală, care se face cu o seringă identică cu cea de la stomatolog. Într-adevăr, operația poate să dureze o zi sau două, în funcție de gravitatea calviției; de exemplu câte șase ore în fiecare zi, trei ore extracție și trei ore implantul propriu-zis. Totul durează atât de mult pentru că procedura este una manuală – extracția și implantul se fac fir cu fir. Este o muncă titanică tocmai pentru ca rezultatul intervenției să fie unul cât mai natural.

Cum te simți acum, după implant?
După intervenția avută în 2010 mă simt minunat, simt că am întinerit. Chiar dacă poate pe fața nu se observă, în mintea mea este o diferența majoră și, așa cum spuneam, mă simt minunat.

Cum a început colaborarea ta cu Asmed?
Când am fost la ei, cei din staff-ul Asmed m-au recunoscut. În 2010 eram în mare vogă cu Akcent și în Turcia și asta a fost scânteia care a demarat multe discuții prietenești cu dr. Korai Erdogan. Pe lângă faptul că este un profesionist excepțional, este și un om deosebit, un spirit tânăr și o persoană cu un simt al umorului foarte dezvoltat.

După relația de prietenie de patru ani, am hotărât că am putea oferi o oportunitate și persoanelor din România care se confruntă cu această problema. Astfel, în 2014 am deschis clinica de consult Asmed în România, cu sediul în București.

Ce alte ritualuri de îngrijire mai ai, că să te simți bine în pielea ta?
Nu prea am. Însă, fac destul de mult sport și, cu excepția zilelor ploioase, merg zilnic pe bicicletă. Până la urmă, cel mai important este să ne simțim bine în pielea noastră. Fie că obținem asta prin sport sau intervenții precum un transplant de păr.