Te urci în avion şi sari. Zbori cu 200 de km/h, aterizezi şi te întrebi de nu ai făcut asta mai devreme. Află totul despre unul dintre premiile campaniei Be Scandalous This Summer şi pregăteşte-te pentru prima săritură. 

Considerat de mulţi o experienţă extremă, o nebunie care trebuie încercată măcar o dată în viaţă, skydiving-ul este un sport care împlineşte una dintre cele mai arzătoare dorinţe ale omului, zborul. Zborul liber, fără motor, fără aparate, doar tu şi aerul. Am vorbit cu cei de la TNT Brothers şi am aflat tot ce trebuie să ştii despre o astfel de experienţă, astfel încât, odată ajuns pe aerodrom doar să te bucuri de experienţă.

Gata de primul salt

Dacă eşti novice, cu siguranţă prima săritură o vei face în tandem cu un instructor, care se va ocupa de toate elementele zborului: de la pregătirea echipamentului, la poziţia în timpul zborului, la manevrarea paraşutei şi aterizare. Tu trebuie doar să-ţi faci o programare şi să mergi până la aerodromul Clinceni, unde cei de la TNT Brothers te aşteaptă pentru un salt alături de un instructor profesionist. Ai grijă să fii îmbrăcat comod, cu încălţăminte sport, iar restul echipamentului îţi va fi pus la dispoziţie la dropzone.

Măsuri de siguranţă. Mituri demolate

Standardele de siguranţă pentru skydiving sunt printre cele mai stricte. Toate echipamentele sunt inspectate în mod riguros înainte de fiecare salt, indiferent dacă este de tandem, de şcoală sau al celor care au deja licenţă de paraşutist.

Paraşutele folosite la dropzone-ul TNT Brothers sunt echipate cu sisteme de deschidere automată (AAD). Acest aparat deschide automat paraşuta de rezervă la o înălţime care permite ajungerea pe sol în deplină siguranţă, în cazul în care nu este folosită comanda manuală de deschidere. "Paraşuta se deschide treptat, viteza scade de la 200 de km/h la 35 de km/h în aproximativ 350 de metri, iar forţa nu depăşeşte 3G (n.r. - senzaţie resimţită într-un rollercoaster rapid)", spun instructorii de la TNT Brothers.

Senzaţia. De ce să sari?

Pentru a-ţi învinge frica de zbor, pentru a-ţi lua o doză consistentă de adrenalină, pentru a simţi cum e să zbori liber, din curiozitate. Alege un răspuns sau mai multe dintre cele enumerate şi fii sigur că te aşteaptă o senzaţie unică în viaţă.

Odată ce ai sărit din avion, vei zbura liber timp de aproximativ 50 de secunde, un minut, cu peste 200 km/h, de la o altitudine de 4.000 de metri. Apoi, vei pluti sub paraşuta deschisă alte aproximativ patru minute şi vei ateriza întrebându-te de ce nu ai făcut asta până acum şi când poţi să repeţi experienţa.