Băuturile proteice sunt o soluție rapidă de a trimite nutrimente către mușchi și pot fi preparate cu ușurință chiar la ieșirea din sala de fitness. Dar atunci când îl alegi, trebuie să ții cont de cel puțin una dintre aceste patru caracteristici:

1. Simplitate și ușurința utilizării

Banalul recipient de apă este în continuare cel mai popular în sala de fitness. Și are destule motive să fie așa. Are o capacitate mai mare de 750 ml (media bidoanelor pentru sport), este ieftină, accesibilă. La capitolul shake de proteine, însă, este destul de greoaie. Nu amestecă foarte bine, iar calitatea materialului nu permite reutilizarea de prea multe ori.

Încearcă: New Wave Enviro 2,2 litri, un bidon simplu, prevăzut cu mâner și un capac din oțel inoxidabil, legat cu un șnur; foarte ușor de folosit și reutilizat. Este fabricat dintr-o material special, o rășină ușor reciclabilă. Preț: de la 40 lei.

2. Compartimentare bună

gnc

Problema sticlei sau a bidonului simplu este că pe trebuie să iei cu tine și mixul de proteine dacă vrei să îți prepari un shake. O soluție ar fi ca bidonul să fie prevăzut cu cel puțin un compartiment uscat, unde să ai doza necesară gata de proteine sau suplimente.

ÎncearcăGNC Pro Performance Smart Shaker. Are 3 compartimente, o capacitate de 600 ml, gradație în ml si uncii, sită pentru o dizolvare rapidă a pulberii și un inel pentru agățat de rucsac sau atașat chei. Preț: de la 45 lei

 

 

3. Dimensiuni reduse

on

Geanta pentru antrenament oferă un spațiu limitat de stocare, în special pentru cei care preferă accesoriile cât mai mici. Un shaker cu volum redus este cea mai bună alegere, dacă vrei să cari cât mai puține lucruri și cât mai mici.

ÎncearcăON MiniShaker Cup, un shaker de 500 ml, cu o deschidere mare a capacului pentru a putea adăuga rapid cantități mari de proteine sau cuburi de gheață. Este ușor de curățat și foarte compact. Preț: de la 14 lei.

 

 

4. Multifuncționalitate

Sportivii își achiziționează un shaker de proteine în principal pentru această proprietate a lor. Însă, dacă îți dorești ca bidonul pe care îl porți după tine să poată fi folosit și ca recipient pentru apă, fără cocktailul de proteine, îți vei dori un shaker multifuncțional.

Încearcă: Shakerul UMORO. Este prevăzut cu un sistem etanș special, care are un compartiment pentru mixul de proteine ce poate fi eliberat în apa din recipient. Astfel, poți să bei apă din bidonul tău pe tot parcursul zilei, iar când ești gata de antrenament, apeși un buton pe capac și proteinele sunt eliberate în shaker. Preț: de la 100 de lei.