Trei specialiști în frumusețe te învață cum să îți protejezi fața la temperaturi scăzute.

Folosește produse specifice sezonului

Ioana Covali, makeup artist: „Nu curăța în exces pielea și nu folosi pentru asta produse concepute pentru lunile calde (precum loțiunea micelară sau gelurile spumante). Acestea îndepărtează uleiurile de pe suprafața pielii, alcalinizându-i pH-ul. Dacă ai tenul gras, poți folosi o loțiune micelară și pe timp de iarnă, dar un ten uscat și sensibil va resimți până și o degresare ușoară ca pe o agresiune. Încearcă să le schimbi temporar cu un lapte demachiant sau cu uleiuri si balsamuri de curățare naturale. Există uleiuri pentru curățare potrivite fiecărui tip de ten. Eu folosesc o combinație de 20% ulei de ricin (castor oil) cu 80% ulei de floarea soarelui – combinație destinată tenului mixt. Pentru tenul gras se crește cantitatea de ulei de ricin, pentru cel uscat se scade sau chiar se elimină. Ca sa obții rezultate satisfăcătoare, documentează-te conștiincios înainte de încercarea tehnicii.“

Hidratează piele din interior și din exterior

Adina Vlad, makeup artist: „Păstrează pielea hidratată îngrijind-o și din interior, și la exterior. Bea multă apă și aplică serumuri uleioase, înaintea cremelor hidratante. Acestea nu încarcă pielea, dar o hidratează intens. Folosește acest truc în mod special pentru îngrijirea pe timp de noapte. Preferatul meu este cel cu acid hialuronic de la Collistar“.

Stimulează producția de colagen

Delia Laios, cosmetician: „Eu recomand utilizarea tratamentelor cu produse ce hrănesc tenul, cum sunt cremele sau serumurile bogate în complex de acid hialuronic, precum și colagen marin (o proteină extrasă din solzii sau pielea unor pești de apă sărată). Colagenul marin restructurează pielea și ajută la îmbunătățirea fermității și densității pielii, prin activarea producției de colagen. Tratamentele care au la bază aceste concentrate ajută la minimizarea cearcănelor, a senzației de ochi pufoși și mai ales a ridurilor din jurul ochilor. De asemenea, în această perioadă, sunt indicate și tratamentele cu radiofrecvență și mezoterapia (pentru că activează colagenul) și cele de hidratare intensă“.