Cel mai nordic loc din lume, unde se poate schia, te aşteaptă din februarie până în iunie cu zăpadă numai bună şi cu experienţe inedite precum heliskiing.

Dacă îţi place ideea de a face slalom pe pârtii aflate la doar 250 de kilometri de Cercul Polar, de a admira aurora boreală în timp ce cobori în viteză o pârtie abruptă după miezul nopţii şi de a merge cu elicopterul pe creste pentru o sesiune de freestyle skiing, atunci Riksgränsen e locul perfect pentru tine.

Unde schiezi

Oriunde pe cei 199 de kilometri de pârtie pe care îi ai la dispoziţie, indiferent de cât de priceput eşti şi de stilul preferat. Staţiunea oferă condiţii excelente şi dacă eşti snowboarder. Riksgränsen este una dintre cele mai mari zone de schi din Suedia şi atrage în fiecare ani practicanţi ai tuturor disciplinelor sportive de iarnă. Pârtiile au lungimi de la 500 până la 910 metri şi cele şase instalaţii de cablu pot transporta până la 7.400 de schiori pe zi.

Alege cazarea potrivită

Dacă vrei să te simţi permanent în inima acţiunii, atunci cazează-te la Hotelul Riksgränsen, aflat la doar 100 de metri de instalaţiile de cablu, care te vor duce pe pârtie, şi la tot atâţia metri de gară. Poţi alege o cameră cu unul sau cu două paturi ori un loc în aşa numitele „ski rooms“, nişte dormitoare cu mai multe paturi. Micul dejun este inclus în preţul cazării.

Cu ce îți mai ocupi timpul

Dacă nu ai de gând să-ţi petreci tot timpul pe pârtie, îţi spunem noi ce mai poţi face în Riksgränsen.

Petrece o zi la Relaxen Spa & Sauna. Te vei delecta cu un masaj, tratamente corporale, piscină, saună şi cele două bazine cu apă caldă de afară.

Fă un tur cu sania trasă de câini. E ideală pentru tine dacă îţi place viteza, dar poţi aprecia frumuseţea unui peisaj. Costă 150 de euro şi îți va ocupa aproape toată ziua.

Fă un tur cu ghid pentru a urmări Aurora Boreală. Ghidul îţi va explica fenomenul în detaliu şi te va duce în munţi, în locuri unde vizibilitatea fenomenului este foarte bună. Turul este disponibil în fiecare seară din cursul săptămânii, între 21 şi 23:30, de pe 20 februarie 2014 până pe 21 martie 2014. Vei scoate din buzunar 45 de euro.

Fă un curs despre avalanşe şi siguranţa pe munte. Dacă vrei să ştii mai multe despre cum se formează avalanşele şi cum să nu ajungi victima acestora, există cursuri pe care le poţi urma. Ţine două ore și costă 30 de euro.

Ține cont pentru buget

- Un Ski Pass de o zi costă 40 de euro, iar unul de o săptămână ajunge la 200 de euro.
- Dacă partea de Aprés Ski ţi se pare la fel de importantă ca sportul în sine, pregăteşte-te să dai cel putin opt euro pe un pahar de bere. Cu toate că alcoolul este foarte scump în Suedia, cu greu vei găsi seara un loc la celebrele lor petreceri.

Foto: www.visitsweden.com