Motivația pentru schimbare este întotdeauna necesară. Fie că ești inspirat de venirea verii, de un coleg de birou sau de niște analize proaste (așa cum s-a întâmplat în cazul lui Marius Georgescu) mintea ta are nevoie doar de un click.

"La capitolul mâncare se lipea de mine aproape orice", spune Marius. "Combinam tot ce găseam în frigider." În felul acesta, Marius a ajuns la 109 kilograme când avea doar 28 de ani. Fiind o persoană cu o constituție masivă, o vreme s-a păcălit că nu este "gras", dar niște analize de sânge i-au tras un semnal de alarmă. "Doctorul de familie remarcase un indice crescut al valorii acidului uric în sânge, valoare dată de consumul de carne", povestește Marius. Medicul i-a recomandat ca să înlocuiască carnea cu peștele, iar în scurt timp, a început să mănânce mult mai sănătos.

Ajută-ți corpul să facă schimbarea

Cum știa că o alimentație echilibrată nu e suficientă, s-a apucat și de sală. A început să se antreneze la începutul anului 2013 și a reușit să ajungă, într-un an, la 84 de kilograme. Un rol important l-au jucat un prieten, "maniac al mersului la sală" și iubita lui, o pasionată de sport și stil de viață sănătos.

Își amintește că în primele săptămâni sala era un chin. Dar când însă au început să se vadă primele rezultate, satisfacția a fost incomparabilă. La scurt timp, mersul la sală a devenit "un drog", iar prima victorie a fost atunci când a văzut că hainele mari rămân în dulap.

Profită de pasiuni

Odată cu antrenamentele, și alimentația i s-a transformat tot mai mult. Dacă înainte frigiderul lui conținea mezeluri, sosuri, sucuri sau dulcețuri, în timp s-a umplut cu legume și fructe proaspete, salate, semințe și nuci, pește și fructe de mare și tot soiul de iaurturi.

În plus, Marius a început să gătească din ce în ce mai sănătos. Se inspiră de pe site-uri ca foodnetwork.com, foodandwine.com și folosește aplicația Yummly. Spune că a descoperit ingrediente de care înainte n-avea habar – pudra de roșcovă sau quinoa – și printre ultimele mese pe care le-a gătit se numără păstăi de fasole cu merișoare și nucă, spaghete de legume și supa cremă de spanac cu creveți.

Nu uita de echilibru

Excesele de la antrenamente au avut, din păcate, consecințe. În aprilie 2014, Marius a suferit o intervenție medicală pentru hernie inghinală. După o lună era din nou în sală, de data asta mai atent la tot ce făcea.

Acum merge la sală de minimum patru ori pe săptămână, dar variază mult tipul de mișcare: înoată, aleargă, participă la clase de grup sau se antrenează singur (pe aparate ori cu greutatea corpului).

"Sunt într-un corp pe care nu l-am văzut sau avut niciodată și mă bucur de fiecare dată când conștientizez cât l-am transformat."

Greutate (înainte și după): 109 / 84 kg
Talie (înainte și după): 118 / 92 cm
Înălțime: 1,80 m
Grăsime corporală (înainte și după): 27 / 11,8 %

Foto: Corina Olaru si arhiva personală a lui Marius