Efectuat în salon, sau, mai nou, acasă, acest procedeu are rezultate uimitoare, cu o singură condiție: să fie făcut fără greșeală.

Peeling-ul chimic presupune o curățare intensivă a pielii, folosind substanțe chimice care distrug o parte din țesut, pentru a face loc unor celule noi. Astfel, acest tratament poate avea reale efecte antiîmbătrânire, o acțiune de uniformizare a culorii tenului, redarea strălucirii și estomparea imperfecțiunilor. În funcție de specificul pielii, de gradul de sensibilitate, dar și de sezon, exfolierea poate fi superficială, medie și profundă. Paula Begoun, expert american în cosmetologie, spune că, efectuate la 5-6 săptămâni, procedurile de exfoliere pot crește nivelul colagenului din piele.

Profită de beneficii

Intrate recent în vocabularul celor interesate de îngrijirea facială, AHA și BHA sunt două substanțe nu tocmai noi în folosirea tratamentelor. Însă, au devenit tot mai populare pentru că se află și în unele produsele de exfoliere pentru acasă. Acidul glicolic (AHA) și acidul salicilic (BHA) realizează o exfoliere superficială spre medie, îmbunătățesc textura pielii și reduc petele pigmentare. Cele două au rezultate similare, cu diferența că BHA este mai delicat cu pielea și o irită mai puțin, fiind mai indicat în cazul tenului cu rozacee.

Ceea ce este esențial în privința acestor tratamente, dar și a oricăror altora de exfoliere a tenului este că trebuie neapărat urmate de aplicarea unor produse cu factor mare de protecție solară, deoarece, în cazul expunerii necontrolate, cresc riscul apariției de pete pigmentare sau semne permanente pe piele.

Unde faci tratamentul

Dacă mergi la salon, noi îți recomandăm Primaluce Exforadiance, de la Centrul Shakti, o procedură realizată de cosmeticianul Greta Frunză cu substanțe active AHA, PHA și un complex de albire. Cele 90 de minute necesare vor lăsa pielea luminoasă, întinerită și strălucitoare.

Dacă optezi pentru acasă, folosește produse care conțin acid glicolic în concentrații mai mici decât ceea ce există în salon: crema de zi Essential C Day Moisture, 457 lei, de la Murad (1), crema de noapte Vinoperfect, 149 lei, de la Caudalie (2), crema pentru îngrijirea pielii gâtului, Do Not Age, 306 lei, Dr. Brandt (3), pudra de curățare a feței Hydra-Sparkling, 178 lei, de la Givenchy (4), masca Supermud, 225 lei, de la Glam Glow (5) și crema Le Weekend, 462 lei, de la Chanel (6).

Regenerează-ți pielea