Cunoscută mai ales pentru mănăstirile ei, "Țara fagilor" poate fi un loc excelent în care să îți satisfaci pofta de adrenalină și să încerci diverse sporturi extreme.

Pentru pasionații de activități în aer liber, Bucovina este un mic colț de rai, tocmai pentru că oferă extrem de multe posibilități. Nu contează gradul de pregătire fizică sau perioada anului pentru că oricând vei găsi ceva ce ți se potrivește. Ai trasee marcate în zonele din apropierea mănăstirilor numai bune să le descoperi la pas sau pe bicicletă, te poți cățăra pe stânci în Piatra Pinului și Piatra Șoimului sau chiar pe mici cascade înghețate în Iacobeni.

Trasee montane pentru pasionați și începători

Dacă traseele montane sunt obiectivul tău, poți opta pentru drumeții în Munții Rarău – Giumalău. Ai la dispoziție trasee care durează de la o jumătate de oră, pentru a ajunge la cabana Deia din Câmpulung Moldovenesc, până la 4-6 ore, pentru a merge la cabana Rarăul pe trasee cu intensități diferite. De la cabana Rarăul, poți alege un traseu de aproape 11 ore care te duce spre vârful Giumalău (1.857 m) în caz că ai deja experiență. În Bucovina mai ai câteva trasee mai ușoare în Munții Bistriței, din satul Rusca, în Călimani din Vatra Dornei și în Suhard, din Comuna Ciocănești spre Schitul Sf. Cruce.

Plimbări cu adrenalină

În Bucovina găsești și alternative. Kayak poți face la Gura Humorului, pe râul Moldova, iar pe Bistrița poți face rafting. Adrenalină ai cu parapanta în Suceava sau (varianta mai liniștită) cu tiroliana la Vatra Dornei, unde poți face și un traseu de tip via ferrata. Iar dacă preferi parcurile de aventuri, ai unul în Gura Humorului, cu traseu special pentru copii. Dacă iubești off-road-ul, vei avea suficiente activități în zonă – clubul Off-Road Vatra Dornei are diferite evenimente în munții ce înconjoară Bazinul Dornelor.

N-ar trebui să ratezi nici complexul Forest Ecvestru Park din Sucevița, unde poți învăța să călărești sau să faci trasee pentru inițiați.

Mai multe informații despre variantele de cazare în Bucovina găsești în noul număr W by World Class, disponibil gratuit în cluburile World Class.

 

Foto: panoramio.com