Din toamnă, Radu va prezenta Burlacița, la Antena 1, deși, cu doar câteva săptămâni înainte de marea premieră, va spune cel mai răspicat "Da" din viața sa. În noul număr W by World class am povestit cu el despre carieră, sport și viața personală.

E iulie, miezul verii, și Radu Vâlcan e liniștit. S-a întors de curând în țară după câteva luni nebune, cu filmări în străinătate pentru Temptation Island – Insula iubirii, apoi pentru Burlăcița, ambele difuzate de Antena 1. Insula iubirii, un show adaptat după un format american în care partenerii din mai multe cupluri accepta să trăiască o perioadă cu un grup de persoane de sex opus pentru a-și testa fidelitatea, s-a filmat în Thailanda. Emisiunea a fost bine primită și de către publicul român avid de povești de dragoste. "Deși a fost prima mea colaborare cu Antena 1, mai lucrasem cu echipa și asta era o garanție a lucrului bine făcut", povestește Radu.

Ulterior i s-a propus să prezinte Burlăcița. Radu a acceptat oferta cu drag, mai ales că, în viață, spune el, ai nevoie mereu de provocări și de continuitate, ca să poți evolua. Majoritatea edițiilor le-a filmat în Toscana. "A fost interesant să trec de la Insula Iubirii la Burlăcița. Sunt formate diferite, dar într-un fel sau altul vorbim despre același lucruri: apropierea dintre oameni, simpatie, empatie. Însă rolul meu în proiect e diferit." Și aici a avut ocazia să lucreze cu o echipă pe care o cunoștea. 

Sportul ca stil de viață

În timpul liber, își satisface pasiunea pentru sport, pe care îl practică de când se știe. E parte din viața lui. "Nu văd cum ar arăta viața fără să faci sport." Când era mic, juca fotbal, alerga - ceea ce iubește să facă și acum. "Mi-ar plăcea să alerg în fiecare zi, dar câteodată nu am timp", povestește Radu. Cel mai des aleargă dimineața, în Herăstrău, 8-10 kilometri. "Astfel, organismul are suficient timp pentru refacere și, în plus, e minunată priveliștea."

Antrenamentele sunt completate și de atenția la mâncare. "Nu mănânc dulciuri aproape deloc. Doar cozonacii făcuți de bunică-mea. Multe salate. Carne extrem de rar. Mănânc pește, linte, fasole. Îmi place să gătesc, mă relaxez. Dar îmi place să gătesc pentru cineva, să îi văd reacția."

La siluetă a ținut mereu, mai ales din postura de persoană publică. Ba chiar îi place și nu o vede ca pe o greutate, pentru că este un stil de viață care îi aduce sănătate.   

Nunta anului 2015

"De când s-a legat ceva între noi, am simțit că o să ajungem în punctul ăsta, dar nu ne-am gândit neapărat la căsătorie. Da, puteam să o cer în căsătorie acum doi sau trei ani. Nu știu ce m-a apucat acum. Am avut o revelație la un moment dat. Mă gândisem cum să o cer, apoi renunțasem la idee că era prea stresant. Mi-era să nu fiu penibil. Să mă duc cu un inel, hai, ce faci? Mă gândeam eu... Aveam scenarii."

Emoții că l-ar fi refuzat nu a avut, însă metoda prin care să o ceară în căsătorie i-a dat nenumărate bătăi de cap. "Am cerut-o la Ruse, în Bulgaria, în locul în care am ieșit noi pentru prima dată. Căutam niște boxe, i-am zis că am găsit niște boxe la Ruse într-un supermarket. Și-a dat seama din prima de ce mergem. Am pus-o pe verișoara ei să îi ia un inel de pe deget, ca să aflu măsura. N-am mai găsit restaurantul în care am stat prima dată pentru că s-a desființat, dar am stat în piață, la alt restaurant. Am comandat și mă gândeam băi, ce dracu’ fac acum? Vine mâncarea, mâncăm, eu tot nu îi spuneam. Și, ce fac? Mai iau un rând de mâncare? Am stat ce am stat apoi zice ea «Hai zi». Și eu zic «Ce să zic?» «Hai zi». Și ea avea emoții. A fost frumos."

Povestea completă o găsești în revista W by World Class, disponibilă gratuit în toate cluburile World Class din București, Timișoara și Cluj. 

Realizator: Sorina Fredholm
Fotografii de Marius Bărăgan
Styling: Sorina Fredholm
Machiaj: Dana Petrina
Păr: Beauty Case Studio
Locație: Radisson Blu Hotel