Și-a remodelat corpul, dar nu i-a fost de ajuns și s-a apucat să predea clase de cycling. Descoperă povestea unui tip care, în timpul liber, îi ajută pe alții să își schimbe viața, așa cum a făcut-o și el.

Radu, Sports PR & Marketing Manager @ Dăescu Borțun Olteanu, a fost mereu un tip destul de activ, însă în 2013, din cauza unor accidentări la genunchi, a fost nevoit să ia o pauză de la sport. Așa că, în mai 2014 ajunsese de la 85 la 105 kilograme. "Îmi era greu să mă închei la șireturi. Arătam ca o bilă", descrie Radu acea perioadă. Dar odată ce a început schimbarea, nimic nu l-a mai putut opri: "Mă trezeam dimineața pe la 5-6, mă urcam pe bicicletă și mă duceam spre sală. Îmi impusesem un program draconic, dar nu regret. Prindeam clasele de la 7 sau 8 dimineața, apoi ajungeam la muncă și aveam un chef nebun să fac treabă. Incomparabil cu perioada «bilă», când ajungeam obosit la birou și fără chef de muncă", povestește Radu.

Acasă, frigiderul nu i s-a schimbat prea mult, însă bolul în care ține fructe e mult mai plin –"de când m-am apucat de sport, mănânc mai multe fructe". Și întotdeauna "am o banană sau un pomelo în rucsac".
Radu a reușit să îți reseteze viața și, în mai puțin de un an, s-a transformat dintr-un tip supraponderal în profesor de cycling. Tocmai de aceea l-am rugat să ne spună cum i s-a părut tot acest proces de transformare.

Triggerul care a determinat schimbarea:
Mi-a spus doctorul că nu-i OK să am peste 0,1 tone. Când am auzit cuvântul "tone", ceva s-a cutremurat în mine, chit că el a spus-o ca pe o glumă. Asta se întâmpla în primăvara lui 2014.

Primul pas făcut pentru schimbare:
Mi-am cumpărat pantofi de indoor cycling și am început să merg regulat la clasele de cycling de la World Class. Doctorul îmi spusese: "Uită de tenis și de alergare. Fă bicicletă, e cea sigură pentru genunchi".» În primele luni am mers chiar și de 10-12 ori pe săptămână, dimineața și seara. Iar prima dată când am fost la o clasă de cycling, și aveam peste 100 de kilograme, am ieșit din clasă, după vreo 10 minute, cu intenția de a vomita.

Prima victorie:
Când am trecut sub limita de 100 de kilograme. Erau 99,8 când m-am pus pe cântar, dar era o victorie imensă. Arătam tot ca o bilă, însă atunci mi-am spus că nu mă opresc până nu voi arăta ca un om.

Cel mai bun lucru la transformare:
Îmi place că mă pot lega la șireturi și 10 minute dacă vreau. :) Mă simt mult mai sănătos, iar asta e cel mai important. Sigur, aspectul fizic este important, dar cred că un corp sănătos arată ceva mai bine decât unul nesănătos. Tocmai de aceea, am urmat cursurile Schwinn Cycling organizate de Move On și am obținut certificarea de Instructor Bronze Level. De curând, sunt instructor la o sală de fitness de lângă casă, iar cea mai mare bucurie este să văd clasa plină de oameni gata să urmeze același drum: să pedaleze către o viață sănătoasă.

Țelul final:
Să am o clasă de cycling la World Class și să particip la un Triathlon Olimpic. În mai 2014 nu mi-aș fi imaginat vreodată că aș ajunge în postura în care să sper la asta. Pe de altă parte, în tot acest drum, mi-am impus participarea la câteva concursuri care să îmi confirme schimbările. Astfel, am participat la primul triatlon, proba sprint (Triathlon Challenge Mamaia), la primul semimaraton (Raiffeisen Bucharest International Marathon) și primul maraton (Budapesta). Ceea ce mi-a spus doctorul s-a adeverit: slăbește și vei putea alerga.

Pe Radu îl poți urmări pe blogul lui, radurestivan.ro și pe canalul lui de YouTube, 321 Sport.