Clasele lui de grup sunt mereu pline, însă pe lângă succesul ca antrenor de fitness la World Class, Bogdan Popa este şi un atlet cu multe medalii de aur la activ. La 28 de ani se simte în vârf de formă, punct în care încearcă să își aducă și clienţii.

La şase ani s-a apucat de gimnastică artistică – "la iniţiativa tatălui", spune el – dar opt ani mai târziu a trecut la altletism, sport în care a reuşit să îşi atingă cu adevărat potenţialul. După ce a câştigat prima medalie, a ştiut că vrea să facă performanţă. Şi a făcut. Locul 6 la Campionatele Mondiale 2004, locul 1 la Campionatele Mondiale Militare 2010 sau locul 1 la Campionatele Balcanice 2012 sunt doar câteva dintre premiile câştigate la săritura cu prăjina – proba la care Bogdan participă. Cea mai recentă medalie de aur obţinută este cea de la Campionatele Internaţionale ale României, de la începutul lunii iunie.

Am discutat cu Bogdan despre cum îmbină antrenamentele pe terenul de atletism cu cele din sală şi cât de greu se obţin performanţele.

Cum depăşeşti obstacolele ca sportiv de performanţă?
De fiecare dată când îmi este greu nu mă gândesc la competiţie, mă gândesc să-mi depăşesc propriile performanţe. Întotdeauna am considerat că există loc de mai bine şi mereu sunt într-o competiţie cu mine, nu cu ceilalţi.

Când şi de ce te-ai orientat spre fitness?
Am vrut să-mi împărtăşesc experienţa acumulată, iar cea mai bună metodă este prin fitness. În sală sunt persoane de toate categoriile, cu trecut sportiv sau nu, care dacă sunt supravegheate, motivate şi antrenate cum trebuie, pot ajunge, la rândul lor, să facă "performanţă".

Ce am fi surprinşi să găsim în frigiderul tău?
Cheesecake. Îmi place. Este prăjitura mea preferată. Are peste 30 de titluri câştigate în frigider (n.a. atâtea medalii a câştigat Bogdan până acum).

În ce a constat ultima masă la care ai trişat?
După mulţi ani de performanţă, corpul meu a ajuns la un nivel metabolic foarte înalt şi îmi permite să nu ţin o dietă foarte strictă.

Melodia preferată pentru antrenament?
Nicky Romero – Legacy.

Regula de aur de la sală:
"Ai pierdut, continuă! Ai învins, continuă!"

Antrenamentul perfect este:
Cel care mă ajută să-mi depăseşc limitele de fiecare dată.

Principalul motiv pentru care ai grijă de corpul tău?
De ce să nu am? Este cartea mea de vizită. În plus, un corp sănătos, echilibrat şi bine antrenat mă ajută să obţin performanţele atletice la care visez.

Cine e modelul tău în atletism?
Renaud Lavillenie (Franţa). (n.a. Deţinătorul recordului mondial la săritură cu prăjina în sală, la o înălţime de 6,16 metri.)

Ce ai "furat" de la el?
I-am studiat foarte mult tehnica. Meseria se fură.

Ai un accesoriu mereu indispensabil?
Pătrăţelele.

Cel mai mare viciu?
Sportul este viciu, hobby, vindecare.

Cum arată o zi de-a ta?
La 6.30 sună alarma, iar în 20 de minute ies din casă. La 7.30, în loc de cafea, fac înviorarea cu o clasă de aerobic, iar o oră mai târziu încep antrenamentele personale. La 11 am eu pauză de masă, iar la 12:00 clienţii World Class renunţă la pauza lor de prânz şi vin clase de aerobic.

De la 15:00 sunt pe stadionul de atletism, unde mă antrenez pentru viitoarele concursuri. Două ore mai târziu am o altă pauză de masă, iar de la 18:00 sunt din nou la sală. De obicei ziua mi se încheie pe la 22:00.

Ce le-ai spune clienţilor tăi într-un SMS de 160 de caractere?
Ai încredere în Reminder, chiar avem antrenament astăzi!

Bogdan Popa este instructor de fitness și antrenor personal la World Class Fitness Center America House.