După o clasă de aerobic, părul tău arată ca şi când nu ar fi fost aranjat vreodată. Urmează sfaturile noastre și salvează-l de la degradare.

Să îți speli părul în fiecare zi nu este chiar indicat. Procedura va îndepărta uleiurile naturale din scalp, iar acesta, mai uscat, va încerca să suplinească lipsa şi va secreta şi mai mult ulei, ceea ce va duce la îngrăşarea rapidă a părului. De aceea, ai nevoie fie să protejezi părul de umezeală, fie să îi redai un aspect potrivit, folosind produse speciale.

1. Fixează-l

Sephora Collection

Prinde-ţi părul, dar optează pentru cocuri, în locul cozilor de cal. Este esențial să izolezi părul cât mai mult de ceafă sau de tâmple, să-l fereşti de transpiraţie sau alte impurităţi (acestea din urmă intră în contact cu pielea mai ales atunci când faci exerciţii la saltea). Folosește elastice de păr (dar nu prea strânse), agrafe subţiri pentru a prinde şuviţele rebele şi chiar bandane, care vor opri transpiraţia de pe faţă să migreze spre păr. Încearcă agrafele simple Sephora Collection, Sephora, 6$, sephora.com

 

 

2. Renunță la produse de styling

Renunță la produse de styling

Evită să fixezi prea mult coafură cu spumă de păr sau gel. În contact cu transpiraţia, firele se vor îmbâcsi şi nu-l vei mai putea aranja.

 

 

 

 

 

 

 

3. Folosește servețele de hârtie

Zewa Deluxe

Usucă repede părul după ce ți-ai terminat sesiunea de antrenament. Simpla trecere prin păr a unor şerveţele de hârtie va absorbi transpiraţia şi va împiedica părul să se încreţească inestetic. Apelează la cele pe care le ai în geantă (batiste Zewa Softis, 1,15 lei, cumparaturi-online.ro) sau, și mai bine, la cele pe care te ștergi pe mâini la sală.

 

 

 

 

4. Ai încredere în şamponul uscat

Batiste

Este cu siguranţă una dintre cele mai eficiente şi utile invenţii cosmetice pentru femei. Conţine pudră de talc, care absoarbe excesul de sebum secretat de scalp. Părul va părea proaspăt spălat şi va avea un plus de volum. Încearcă spray-ul Batiste, 27 lei, samponuscat.ro

 

 

 

 

 

5. Bucură-te de bucle

Intense Curl Cream de la Moroccanoil

Amintește-ți de buclele neglijente pe care le obţii la mare, doar trecând cu degetele prin părul umed şi încărcat de apă sărată. Pentru că umezeala îi dă firului de păr un aspect frizzy (zburlit), folosește un ondulator pentru a aranja buclele şi un produs de texturare pe lungimi – Intense Curl Cream de la Moroccanoil, 149 lei, va face minuni.