Periajul uscat este una dintre cele mai simple și eficiente metode de detoxifiere. Află ce presupune și ce beneficii are.

Suntem tentaţi să ţinem cele mai drastice metode de detoxifiere, să folosim cele avansate aparate în domeniu, dar uităm că un sfert din procesul de detoxifiere se realizează prin piele, după rinichi şi plămâni. Pielea, denumită și "al treilea rinichi", este cel mai mare organ al corpului.

Dacă incluzi periajul corpului în rutina zilnică de îngrijire, nu doar că îţi îmbunătăţeşti calitatea pielii şi reduci vizibil aspectul de coajă de portocală (celulita), prin îmbunătăţirea circulaţiei sanguine şi limfatice, dar stimulezi digestia și grăbești eliminarea celulelor moarte, lăsând locul celulelor tinere.

Periajul uscat este cea mai bună metodă pentru persoanele cu edeme (picioare umflate) sau pentru femeile însărcinate.

Ce trebuie să faci

Alege o perie din peri naturali din cactus şi păstreaz-o uscată. Dacă o uzi, nu vei mai obține același efect.

Realizează periajul de două ori pe zi: dimineaţa, pentru a activa circulaţia sanguină şi limfatică pentru întreaga zi, și seara, pentru a elimina toxinele acumulate în ziua respectivă.

Începe perierea cât mai aproape de zonele ganglionare. Profesorul meu de drenaj limfatic motiva acest pas astfel: "E ca şi cum ai face curăţenie într-o cameră plină cu diverse obiecte. Începi prin a le da afară, ca să poți curăța perfect orice colț". Exact asta vei face și tu cu propriul corp.

Pune talpa pe marginea căzii, îndoaie genunchiul şi perie coapsa, apoi gamba. După ce ai terminat cu picioarele, masează abdomenul, circular, în sensul acelor de ceasornic. Continuă cu un braţ, apoi cu celălalt. Dacă poți ajunge la spate, execută și acolo câteva mișcări de periere.

La început e posibil să ți se pară neplăcut, dar după câteva zile pielea se va obişnui şi procedeul va deveni o plăcere. Între timp, pentru zona picioarelor de exemplu, poți încerca următorul truc: după o mișcare de periere, efectuează una de mângâiere cu cealaltă mână – astfel vei atenua senzaţia de asprime a periei.

Pentru tot acest parcurs ai nevoie de cinci minute – un timp record în care poți face o grămadă de lucruri benefice pentru tot corpul tău.

Simona Negrilă este expert în terapii complementare și kinetoteraput la Spa Senses World Class Health Academy Downtown.