Așa cum corpul tău are nevoie de o detoxifiere la început de primăvară, la fel și locul în care îți prepari mâncarea necesită o curățenie mai specială.

1. Dezinfectează tocătoarele cu lămâie

În loc să arunci cojile rămase, folosește-le pentru a curăța tocătorul sau lingurile de lemn – trebuie doar să freci cu ele obiectele respective. Efectul este similar cu al unui "detergent" care îți va dezinfecta în mod natural bucătăria.

2. Lustruiește chiuveta cu bicarbonat de sodiu

Acesta este un produs de curățat foarte eficient pentru îndepărtarea grăsimii și lustruirea suprafețelor cromate sau metalice. Deoarece este alcalin, va rezolva problema apei grele și va curăța fără să zgârie. Amesteca-l cu puțină apă, transformă-l în pastă și folosește-l cu o cârpă de bumbac.

3. Curăță ibricul cu oțet

Fiind un acid ușor, oțetul alimentar este un bun detartrant care te va scăpa de calcar și de depozitele minerale de pe vasele de bucătărie. Umple ibricul cu apă și jumătate de pahar de oțet alb și lasă-l să acționeze peste noapte.

4. Atacă raftul cu condimente

Dacă nu îți mai aduci aminte când ai cumpărat sau desfăcut un plic, atunci trebuie să-l arunci. Regula de aur ar fi să nu păstrezi condimentele sau ierburile uscate mai mult de șase luni, pentru că oricum își vor pierde mare parte din aromă.

5. Reorganizează congelatorul

Ideal ar fi să îl ai gol, pentru că vine sezonul perfect pentru consumat alimente proaspete. Însă, dacă mai ai totuși în congelator legume sau carne, verifică dacă sunt mai vechi de șase luni. În caz afirmativ, e timpul să le arunci.

6. Înlocuiește plasticul cu sticla

Pentru a păstra diferite alimente în cămară sau frigider, renunță la recipientele din plastic ori la pungi. În locul lor alege borcane din sticlă. Nu doar că vor arăta mai bine, dar te vor proteja de toxinele existente în plastic.

7. Pune ierburi în frigider

Spală câteva dintre cele care îți plac și pune-le într-un borcan mic, cu puțină apă – ca pe niște flori. Îți vor împrospăta frigiderul și vei avea mereu o mireasmă de primăvară. Doar nu uita să le înlocuiești pe cele care se ofilesc.